Dossier: Flanders Technology & Innovation Festival in Brussel

Hier vind je alle VUB-persberichten naar aanleiding van FTI Brussel 2024

Story image

Persuitnodiging - Flanders Technology & Innovation BV vestigt haar maatschappelijke hoofdzetel in het bruisend onderzoekscentrum van de VUB en het UZ Brussel in Zellik

Woensdag 13 maart 2024 - ​ Op maandag 18 maart heet Green Energy Park (GEP) u van harte welkom in haar state-of-the-art onderzoekscentrum in Zellik, voor een geleid werfbezoek aan de proeftuin Energie en Mobiliteit en het Nexus Datacenter.

Het onderzoekscentrum van de VUB en het UZ Brussel is nog in volle opbouw, maar ontpopt zich nu al tot innovatiehub bij uitstek. Een duurzaam CO2-neutraal Nexus datacenter van circa 10.000 m² groot zal de servers van de VUB en het UZ Brussel huisvesten, alsook de eerstvolgende Vlaamse Tier-1 supercomputer. Die digitale infrastructuur stelt Vlaamse onderzoekers, overheden en industrie in staat om sneller en efficiënter berekeningen te maken, en dus verder te werken aan de grote uitdagingen van morgen waaronder decarbonisatie, robotica en 7 Tesla MRI-technologie.

Naar de persuitnodiging >


Story image

Wetenschapsnieuws - FTI Brussel slaat de brug tussen technologie en samenleving: “Samen creëren we een ambitieuze, toekomstgerichte gemeenschap vol tastbare vooruitgang”

Dinsdag 20 februari 2024 - Het Flanders Technology and Innovation (FTI) deelfestival in en rond Brussel, georganiseerd door de Vrije Universiteit Brussel, biedt een hele week boeiende lezingen en interactieve activiteiten voor een breed publiek. Van 15 tot en met 22 maart kan je op in totaal zes locaties terecht voor je wildste wetenschapsavonturen.

Lees het volledige persbericht >


Story image

Persuitnodiging - ​ VUB maakt onderzoek rond lichttechnologie toegankelijk

Jong en oud ontdekken hoe licht bijdraagt aan oplossingen voor wereldwijde uitdagingen

Donderdag 14 maart - Op 15, 16 en 17 maart opent het VUB Photonics Innovation Center in Gooik haar deuren voor het grote publiek. Dit gebeurt in het kader van het Flanders Technology & Innovation (FTI) festival, dat van 15 tot 22 maart plaatsvindt. Als trekker voor het FTI Brussel deelfestival stelt de Vrije Universiteit Brussel (VUB) een programma vol boeiende en interactieve activiteiten rond technologie en innovatie voor. De onderzoekers van het VUB Photonics Innovation Center laten de bezoekers zien hoe fotonica, ook wel lichttechnologie genoemd, de samenleving beïnvloedt. Voor kinderen en jongeren staat er een breed scala aan experimenten op de planning.

Naar de persuitnodiging >


 

Over FTI

FTI staat voor Flanders Technology & Innovation. Een nieuw, wervend maatschappelijk project waarmee de Vlaamse regering onze regio wil wapenen voor de toekomst. FTI wil mensen en kennis verbinden om innovaties te creëren die onze concurrentiekracht en het welzijn van de samenleving op een duurzame manier versterken. FTI ontwikkelt een traject vol initiatieven om technologie & Innovatie in Vlaanderen in de etalage te zetten, STEM-opleidingen te promoten en burgers aan een job te helpen in de verschillende beleidsdomeinen.  

FTI zet concrete, doelgerichte projecten op om de uitdagingen van morgen nu al op te lossen, zoals onder meer de allereerste Open Technologie & Innovatiedag. FTI is een samenwerking tussen de Vlaamse Overheid en de privésector. Zes officiële partners ondersteunen het project: Hangar K, Wintercircus, Scale-ups.eu, Leuven Mindgate, VITO & VUB.

Meer info >

Nathalie Vlaemynck
Nathalie Vlaemynck Woordvoerder en algemeen perscontact
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel