VUB zet werknemers in de bloemetjes – letterlijk

VUB zet werknemers in de bloemetjes – letterlijk

Personeelsviering op groene VUB-campus

Op vrijdag 2 juli om 10u huldigt de Vrije Universiteit Brussel alle werknemers die 20, 30 of 40 jaar in dienst zijn of in 2020 op pensioen of emeritaat gingen. Deze huldiging gebeurt normaal gezien tijdens de nieuwjaarszitting in januari, die dit jaar door de coronacrisis uitviel. Ondertussen zijn de maatregelen wel versoepeld, maar de traditionele reuzepersoneels-BBQ organiseren was ook nog te moeilijk.

Daarom besloot de VUB haar werknemers via dit openluchtevenement toch nog in de bloemetjes te zetten en op deze manier de nakende zomervakantie met een positieve noot te starten. Bij de vele gezichten is dit jaar ook prorector Paul De Knop, die met pensioen gaat. De huldiging vindt buiten plaats, op de hoofdcampus in Etterbeek, in het amfitheater tussen gebouw D en het restaurant.

Tijdens de personeelsviering opent de VUB ook twee parcours op haar groene campus: het Humanistisch Sculpturenpark en de Living Campus Walk, het nieuwe biodiversiteitsparcours op de campus.

Programma

10u: Personeelshuldiging
11u: Opening Humanistisch Sculpturenpark & Living Campus Walks

CO
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel