VUB-studenten winnen Cyber Security Challenge

Vier VUB-studenten hebben de Cyber Security Challenge 2018 gewonnen. Deze wedstrijd is een loodzware opgave voor studenten computerwetenschappen. Meer dan vijfhonderd deelnemers begonnen aan de kwalificatieronde, slechts twaalf teams werden tot de finale toegelaten en zelfs de winnaars losten maar 54,9 procent van de opdrachten op.

De prestatie van Infogroep++, zoals het  team van de VUB heet -  dwong respect af. Ze versloegen alle Vlaamse universiteiten met in totaal 1762 punten, de ULB – de enige Franstalige universiteit in de finale – wat tweede met 1702 punten en UGent volgde met 1587 punten. De VUB-equipe bestond uit Jim Bouwen, Bjarno Oeyen, Badreddine Hachoumi en Christophe Van Hove.

Alle opdrachten die de studenten kregen hadden te maken met softwarebeveiliging. Deze liepen uiteen van network security, digital forensic tot reverse engineering.

De vier winnaars kregen als eerste prijs een reis naar de Defcon conference in Las Vegas. De tweede en derde plaats werden beloond met respectievelijk een trip naar Kaspersky Lab in Moskou en een bezoek aan Bletchley Park in de UK.

De Cyber Security Challenge is een jaarlijkse nationale competitie waaraan alle laatstejaarsstudenten in de computerwetenschappen van de Belgische hogescholen en universiteiten deelnemen.  De jury bestaat uit Belgische security experts. De Cyber Security Challenge is een initiatief van cybersecurityspecialist NVISO in samenwerking met adviesbureau Accenture.  De bedoeling is om informaticastudenten te interesseren voor een carrière in de cybersecurity.

https://www.cybersecuritychallenge.be/scoreboard

About Press - Vrije Universiteit Brussel

Vrije Universiteit Brussel is an internationally oriented university in Brussels, the heart of Europe. By providing excellent research and education on a human scale, VUB wants to make an active and committed contribution to a better society. 

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel