VUB start tweede semester met digitale hoorcolleges

VUB start tweede semester met digitale hoorcolleges

Werkcolleges op de campus

Vanwege van het hoge aantal besmettingen waarmee België nu kampt, start de VUB het tweede semester voorzichtig. Werkcolleges vinden plaats op de campus, maar hoorcolleges gaan online door. De VUB start dus het tweede semester zoals het eerste is geëindigd. Maar zodra de ontwikkeling van de epidemie het toelaat, staat de VUB klaar om naar code groen over te stappen en alle onderwijs weer fysiek te laten doorgaan.

Het tweede semester starten in normale omstandigheden is uitgesloten gezien de stijgende besmettingscijfers. Daarom beslisten de VUB en alle andere Vlaamse universiteiten om voorlopig nog deels digitaal les te geven. Werkcolleges en praktische oefeningen die in kleine groepen doorgaan en waar interactie belangrijk is organiseren we maximaal fysiek, op campus of op andere locaties. De hoorcolleges gaan, op enkele uitzonderingen na, dan weer online door.

Dit is de concrete regeling:

  • Hoorcolleges gaan digitaal door.
  • Werkcolleges, oefeningen en practica gaan fysiek door.
  • Alle fysieke evenementen, ontmoetingen en niet-noodzakelijke vergaderingen blijven geannuleerd. Het is afwachten wat de regeringen hierover beslissen. De actuele maatregelen van de overheid zijn voorlopig tot eind januari van toepassing.
  • Onderzoeksactiviteiten kunnen blijven doorgaan volgens de huidige veiligheidsmaatregelen.
  • Doctoraatsverdedigingen kunnen ook nog doorgaan, met zittend publiek.

We staan klaar om vlot te schakelen naar ‘code groen’. Dit betekent dat wanneer de epidemiologische situatie dat toelaat, we alle onderwijsactiviteiten terug fysiek willen laten doorgaan.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel