VUB-enquête onderzoekt gebruik Ter Kamerenbos

VUB-enquête onderzoekt gebruik Ter Kamerenbos

Of het Ter Kamerenbos opengehouden voor het verkeer dan wel afgesloten moet worden deed afgelopen weken heel wat stof opwaaien. In samenwerking met het Brussels Studies Institute (BSI) lanceren onderzoekers van VUB en ULB daarom een survey om het gebruik van het bos in kaart te brengen. De vragenlijst omvat vragen over het huidige gebruik van het Ter Kamerenbos, de wensen voor de toekomst van het bos, mobiliteitsgewoontes en het gebruik van groene ruimtes.

Da Schio: “Met het onderzoek hopen we betere kennis te krijgen van de mensen die voor en tegen zijn, en wat hun motivaties zijn. Deze informatie is nuttig voor de groepen en partijen aan beide zijden en kan hen in staat te stellen om hun wensen beter te verwoorden. Met de resultaten kan men ook tot oplossingen te komen die door een meerderheid worden gedragen.”

De vragenlijst is opgesteld in het Nederlands, Frans en Engels en het invullen ervan duurt ongeveer 5-10 minuten. De vragenlijst is anoniem en de gegevens zullen als geheel verwerkt worden. De resultaten worden begin 2021 gepubliceerd.

Survey: https://vub.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_3UezpjqGmHwteHr  

Contact:

Nicola da Schio

ndaschio@vub.be

0485 75 62 27

ES
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel