VUB-enquête onderzoekt gebruik Ter Kamerenbos

Of het Ter Kamerenbos opengehouden voor het verkeer dan wel afgesloten moet worden deed afgelopen weken heel wat stof opwaaien. In samenwerking met het Brussels Studies Institute (BSI) lanceren onderzoekers van VUB en ULB daarom een survey om het gebruik van het bos in kaart te brengen. De vragenlijst omvat vragen over het huidige gebruik van het Ter Kamerenbos, de wensen voor de toekomst van het bos, mobiliteitsgewoontes en het gebruik van groene ruimtes.

Da Schio: “Met het onderzoek hopen we betere kennis te krijgen van de mensen die voor en tegen zijn, en wat hun motivaties zijn. Deze informatie is nuttig voor de groepen en partijen aan beide zijden en kan hen in staat te stellen om hun wensen beter te verwoorden. Met de resultaten kan men ook tot oplossingen te komen die door een meerderheid worden gedragen.”

De vragenlijst is opgesteld in het Nederlands, Frans en Engels en het invullen ervan duurt ongeveer 5-10 minuten. De vragenlijst is anoniem en de gegevens zullen als geheel verwerkt worden. De resultaten worden begin 2021 gepubliceerd.

Survey: https://vub.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_3UezpjqGmHwteHr

Contact: