Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen bezoekt toonaangevend VUB AI Experience Center

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen bezoekt toonaangevend VUB AI Experience Center

Persbericht Vrije Universiteit Brussel – Université libre de Bruxelles

Deze namiddag brengt de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen een werkbezoek aan het AI Experience Center van de Vrije Universiteit Brussel naar aanleiding van de bekendmaking van de plannen van de Commissie rond articifiële intelligentie. Het bezoek ondersteept de toonaangevende rol van het partnerschap van VUB en ULB (AI for the Common Good) op vlak van kunstmatige intelligentie in het hart van Europa. Ursula von der Leyen wordt vanaf 16 uur ontvangen door rectoren Caroline Pauwels (VUB) en Yvon Englert (ULB).

Het VUB AI Experience Center is een hightech test-, demonstratie- en ontmoetingsomgeving waar bedrijven, technologische ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers met AI kunnen experimenteren en samenwerken om technologische oplossingen te ontwikkelen en te produceren. 

Dit centrum maakt ook deel uit van de gezamenlijke plannen van de VUB en ULB om in Brussel een Europees AI-initiatief voor het Algemeen Belang (AI for the common good) op te richten. Het instituut zal zich bezighouden met onderzoek, innovatieve toepassingen, opleidingen en projecten over de maatschappelijke impact van kunstmatige intelligentie binnen verschillende domeinen zoals gezondheid en welzijn, mobiliteit, klimaat en duurzaamheid en media.  Hiermee wil het insitituut de EU Digital Agenda mee ondersteunen en mogelijk maken.  Om hun expertise verder uit te bouwen, zullen de beide Brusselse universiteiten ook beroep doen op de internationale samenwerkingsverbanden binnen hun respectievelijke Europese Universiteitsprojecten “EUTOPIA” en “CIVIS”.

De VUB en ULB, door hun  “AI for the common good” project, bouwden een toonaangevende reputatie uit dankzij de pioniersrol van de universiteiten op vlak van AI, de sterke interdisciplinaire traditie, de centrale ligging in België en Europa, en de nauwe banden met mondiale economische spelers, waaronder het ecosysteem van Flanders Innovation, het Brusselse Gewest and het Waalse Gewest.

AI Experience Center
​VUB
​Pleinlaan 9
​1050 Brussel (verdieping -1)

Voor meer info contacteer persrelaties Vrije Universiteit Brussel

Story image

 

WE CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel