Zensor verkozen als Most Disruptive Rising Star

SPIN OFF VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL

In de vooraanstaande Deloitte competitie is Zensor, een VUB Spin-Off, verkozen als de Most Disruptive Rising Star. Ze kwam als winnaar uit meer dan zestig kandidaten uit de bus.

De jury waardeerde de ontwikkeling die Zensor heeft doorgemaakt van een eenvoudige start up tot een bedrijf met complete oplossingen. Zensor biedt monitoring voor het continu opvolgen van de toestand van industriële structuren en installaties zoals bruggen, tunnels, offshore en onshore windturbines, evenals chemische productielocaties. Door continue R & D en samenwerking met haar klanten is het initiële aanbod uitgebreid van voornamelijk corrosiemonitoring naar het volledige spectrum van factoren die de veiligheid, levensduur en het onderhoud van de beoogde installaties beïnvloeden. Deze aanpak is volledig in lijn met de steeds groter wordende behoefte aan meer duurzame infrastructuur.

Op 14 november 2017 organiseerde Deloitte haar Fast 50-evenement in Brussel, België. Die avond werden de snelstgroeiende tech bedrijven gevierd. Een deel van het evenement was gewijd aan de aankomende ondernemingen, de Rising Stars. Na een preselectie van meer dan zestig kandidaten werden de laatste tien uitgenodigd voor de finale. Hier stelden ze hun verhaal voor aan een onafhankelijke jury met bekende kopstukken als Duco Sickinghe (voormalig CEO Telenet), Christian Reinaudo (CEO Agfa-Gevaert) en Heidi Rakels (Co-founder & CEO en GuardSquare).

De VUB heeft een 30-tal  actieve spin-offs, opgericht op basis van onderzoek in diverse domeinen: vanuit engineering, life sciences, economie, ICT, sport… In die context werkt de VUB ook samen met de strategische onderzoekscentra, zoals VIB, IMEC, iMinds en VITO. 

Zensor

Zensor werd in 2013 opgericht als spin-off van de Vrije Universiteit Brussel. De start-up werkt samen met verschillende industrieën zoals on- en offshore windenergie,  de civiele bouw, (petro)chemie en gas. Het biedt geïntegreerde monitoring pakketten aan die sensoren, analyse en rapportering samenbrengen. Het werkt op projectbasis voor grote installaties zowel als in grotere volumes voor groepen van gelijkaardige structuren.  In 2015 volgde een eerst eerkenning tot MIT Innovator Under 35 voor België en in 2016 mocht Zensor de prijs voor Rising Star of the Blue Economy in ontvangst nemen uit handen van de Europese Commissie (DG Maritime) te Hamburg, Duitsland. Deze prijs kregen zij voor hun innovatieve benadering binnen de offshore windindustrie en golf- en getijden industrie. Zensor’s klanten zijn grote industriespelers zoals Besix, Eneco, Engie, Infrabel, Volker Wessels, de Haven van Antwerpen en Norther uit België en de omringende landen.

Sicco Wittermans Woordvoerder, Persdienst VUB
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel