Wetenschappers en Artiesten worden Mindblowers

KVS EN VUB OPENEN SAMEN HET ACADEMISCHE EN ARTISTIEKE SEIZOEN MET EEN GROOT VERZETSFEEST -

Persuitnodiging maandag 25/09 vanaf 16u @KVS BOL:

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) laten hun academische en culturele krachten op elkaar inwerken. En of dat vonken geeft. Starten doen we met de zinderende bijeenkomst MINDBLOWERS. Een fijne keuze aan binnen- en buitenlandse denkers en kunstenaars geeft in ware TED talkstijl zijn of haar visie op verzet. Geen gezwollen speeches of hoogdravende lezingen. Wel korte, krachtige en urgente interventies op het kruispunt van kunst, cultuur en reflectie.

Kunstenaars en academici delen meer met elkaar dan op het eerste gezicht lijkt, stelden VUB-rector Caroline Pauwels en artistiek leider Michael De Cock (KVS) vast. Allebei bevragen ze de maatschappij, voeren onderzoek uit en delen hun bevindingen met toeschouwers en lezers. Niet zelden is verontwaardiging de brandstof om tot verzet en actie te komen.

Die mind- en whistleblowers willen KVS en VUB zijn. Ze zetten dan ook hun beste krachten in: Michel Maus, Rachida Lamrabet, Wim Vandekeybus, Wim Distelmans, Iman Lechkar, Karen Celis, Pepijn Kennis, Sukina Douglas en Benjamin De Cleen. Samen denken ze na over wat verzet voor hen betekent, hoe het hen stuurt en wat het kan teweegbrengen in kunst, cultuur én onderzoek. Hun bevindingen brengen ze maandag 25 september live on stage. 

Lectures en performances dus op het scherp van de snee, om wakker en verontwaardigd het nieuwe seizoen in te stappen. Afsluiten doen we met een stevige afterparty.

Klik hier om het volledige programma na te lezen

Wetenschappers en kunstenaars: vuurwerk gegarandeerd

Sicco Wittermans Woordvoerder, Persdienst VUB
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel