Wat vertellen bomen ons over de klimaatverandering?

Wat vertellen bomen ons over de klimaatverandering?

Lezing door Prof. dr. Valerie Trouet, wetenschappelijk directeur federaal klimaatcentrum op VUB-campus – 23 februari om 12u

Prof. dr. Valerie Trouet bestudeert al meer dan twintig jaar de klimaatverandering aan de hand van jaarringen van bomen. Wereldwijd wordt ze erkend als een van de topexperts op het vlak van dendrochronologie. Ze is verbonden aan het Laboratory of Tree-Ring Research van de University of Arizona (VS) en publiceerde eerder onder meer in Nature en Science. 

Tijdens een seminarie op de campus van de Vrije Universiteit Brussel op donderdag 23 februari, presenteert professor Trouet twee studies gebaseerd op boomringen. Ze laat zien hoe eeuwenlange proxy-records ons inzicht in de interacties tussen het klimaatsysteem, menselijke processen en ecosystemen hebben verbeterd.

U bent van harte uitgenodigd om de lezing van Prof. dr. Valerie Trouet bij te wonen in aanwezigheid van VUB-klimaatonderzoekers Wim Thiery, Philippe Huybrechts en Lesley De Cruz. Alvast bedankt om omwille van praktische redenen uw aanwezigheid te bevestigen voor woensdag 22 februari via de persrelatie van de VUB.

Story image

Sam Jaspers
Sam Jaspers Perscontact wetenschap & onderzoek

 

 

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel