Warme herdenking ererector Caroline Pauwels

Warme herdenking ererector Caroline Pauwels

"Caroline heeft de VUB veel vrienden gegeven"

De Vrije Universiteit Brussel herdacht vandaag haar ererector Caroline Pauwels. Verspreid over de dag waren er drie bijeenkomsten waar honderden mensen bijeen kwamen om warme herinneringen aan Caroline Pauwels te delen. Haar opvolger Jan Danckaert was geraakt door het moment: "Ze inspireerde niet alleen, maar overtuigde ook veel mensen. Caroline heeft de VUB veel vrienden gegeven." De herdenking werd afgesloten met een voorvertoning van de CANVAS documentaire De vier seizoenen van Caroline Pauwels. 

"Soms kwam Caroline een beetje te laat wanneer je met haar had afgesproken," vertelde Jan Danckaert "Soms kwam ze nog wat later. Maar dan nam ze uitgebreid de tijd voor je, waardoor je het te laat komen direct vergat. Dat was typisch Caroline." Ook  VRT-directeur Publieke Opdracht Karen Donders sprak over Caroline haar inspirerende persoonlijkheid, waarmee ze kennis had gemaakt toen ze als studente in de collegebanken les kreeg van professor Caroline Pauwels. Voor VUB-voorzitter Karsten De Clerck was Caroline Pauwels ook juist dat. "Ze was niet alleen enorm geliefd als rector - de VUB kan alleen maar dankbaar zijn hoe ze haar functie heeft vervuld - maar vooral als mens was ze heel geliefd. Ze was voor iedereen die haar kende een inspiratiebron."

Programmamaker Isabel Junius sprak over haar warme en open ervaringen die ze met Caroline Pauwels had tijdens het draaien van een documentaire over de overleden ererector. Tijdens de herdenking vandaag was de avant-première te zien van de ‘De vier seizoenen van Caroline Pauwels’ van haar en Mieke Ghys. Op televisie zal dit portret worden uitgezonden op 26 september.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel