VUB’ster Lina Achour verkozen als VN-jongerenvertegenwoordiger Vlaamse jeugd

VUB’ster Lina Achour verkozen als VN-jongerenvertegenwoordiger Vlaamse jeugd

De  VUB-masterstudente internationaal en Europees recht Lina Achour is verkozen als nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger Jeugdbeleid namens de Vlaamse Jeugdraad. De verkiezing gebeurde online. Lina Achour werd met twee andere jongeren verkozen tijdens een finale met acht kandidaten. Lina Achour zit in het eerste jaar en komt van het Jan-van-Ruusbroeckollege in Brussel.

Lina Achour zal de Vlaamse jeugd gedurende twee jaar vertegenwoordigen bij de VN. Daarmee gaat een droom in vervulling, want de Verenigde Naties zijn een passie van haar.

Ze heeft al flinke ervaring opgedaan in de internationale diplomatieke wereld. Als lid van KULMUN ontmoette ze al Ban-Ki-Moon, de voormalig secretaris-generaal van de VN. KULMUN is het equivalent van VUBMUN aan de KU Leuven en die ‘Model United Nations’ maken studenten bekend met de werking van de instellingen van de Verenigde Naties. In simulaties diende ze staten te verdedigen in een bepaald orgaan van de VN.

Tijdens haar mandaat zal Lina Achour thema's aankaarten die de Vlaamse jongeren nauw aan het hart liggen.

Naast Lina Achour werden twee andere Vlaamse jongeren verkozen als vertegenwoordiger namens de Vlaamse jeugdraad: Alpha Vuylsteke als vertegenwoordiger bij de EU en Reine Spiessens als VN-vertegenwoordiger voor Duurzame Ontwikkeling.

 

Meer info

Lina Achour, lina.archou@vub.be, mobiel nummer via persrelaties VUB

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel