Uitnodiging: VUB-wetenschappers samen met wereldautoriteit Brian Durie in strijd tegen beenmergkanker

Eredoctoraat voor echtpaar Brian en Susie Durie

Beste journalist,

Op 2 april ontvangen Dr. Brian Durie en mevrouw Susie Lavitt Durie een eredoctoraat van de VUB voor hun uitzonderlijke bijdrage aan de behandeling van multipel myeloom, een ongeneeselijke vorm van beenmergkanker. Hun wetenschappelijke onderzoek en hun leiderschap in internationale samenwerking hebben er toe geleid dat de levensverwachting van patiënten met myeloom het laatste decennium spectaculair verbeterd is. Hierdoor is de prevalentie van de ziekte ook sterk toegenomen, momenteel zijn meer dan 5000 patiënten met myeloom in België in behandeling. Dr. Brian Durie richtte samen met zijn echtgenote Susie Lavitt Durie de International Myeloma Foundation (IMF) op. Deze non-profit organisatie ondersteunt wetenschappelijk onderzoek en neemt vele initiatieven om ook patiënten te betrekken bij de kennis en de nieuwe ontwikkelingen aangaande hun ziekte. De VUB heeft een nauwe samenwerking met de IMF op vlak van onderzoek en klinische ontwikkeling.

U bent van harte uitgenodigd op het persmoment op 1 april om 13u30 in het UZ Brussel (Directievergaderzaal – Laarbeeklaan 101, 1090 Jette) waarop prof. Rik Schots en prof. Ben Van Camp van de VUB samen met Brian Durie de balans op maken van de nieuwste ontwikkelingen in het onderzoek naar beenmergkanker (aan de VUB) en evoluties op vlak van diagnose en behandeling van deze aandoening.

U kunt na afloop van de voorstelling ook kort spreken met Brian en Susie Lavitt Durie. Gelieve uw komst te bevestigen bij Sicco Wittermans, persrelaties VUB (sicco.wittermans@vub.be of 02/629 21 37).

• 13u30 Inleiding eredoctoraat
    • Prof. Dr. Rik Schots: behandeling en levensverwachting myeloom vandaag, belang van patiëntenorganisatie
    • Prof. Dr. Ben Van Camp: rol van IMF en myeloomonderzoek aan de VUB
  • 13u50 Reactie Dr. Brian Durie & Susie Lavitt Durie
  • 14u15 Persvragen

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal geori├źnteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en ge├źngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.