VUB waarborgt inkomen Wetenschappelijk en Pedagogisch Personeel

VUB waarborgt inkomen Wetenschappelijk en Pedagogisch Personeel

Financiële aanvulling bij arbeidsongeschiktheid

VUB is één van de eerste Vlaamse Universiteiten die een gewaarborgd inkomen voorziet voor Wetenschappelijk en Pedagogisch Personeel (WPP). Daardoor verliezen deze medewerkers minder inkomen bij afwezigheid wegens arbeidsongeschiktheid.

Prof. Jan Danckaert, Rector a.i. van de VUB: “De VUB draagt het welzijn van alle medewerkers hoog in het vaandel. Daarom werd het bestaande verzekeringsplan ‘Income Care’ van AG Insurance uitgebreid en kan nu ook het Wetenschappelijk en Pedagogisch Personeel rekenen op een gewaarborgd inkomen in geval van arbeidsongeschiktheid.” De verzekering was al van toepassing op het Administratief en Technisch Personeel.

Wanneer je langere tijd arbeidsongeschikt bent, voorziet de Belgische sociale zekerheid via het RIZIV in een financieel vangnet. Deze tussenkomst is echter beperkt en begrensd. Arbeidsongeschiktheid gaat dus vaak gepaard met een inkomensverlies. De nieuwe verzekering zorgt voor een financiële aanvulling bovenop de uitkering van je ziekenfonds. Iemand ontvangt een tussenkomst bij arbeidsongeschiktheid ten gevolge een ziekte, een psychische aandoening of een privé ongeval, maar ook tijdens de periode van wettelijke zwangerschapsrust.

Majlinda Abduli, adjunct-directeur van Mens&Organisatie: “Op die manier kan een medewerker zich volledig op het herstel richten zonder extra financiële zorgen. Met deze maatregel voegen we dan ook een extralegaal voordeel toe aan ons bestaand pakket.”

Contactpersoon:

Majlinda Abduli, adjunct-directeur van Mens&Organisatie

[email protected]

 

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel