VUB vanaf maandag 19 oktober naar code oranje

VUB vanaf maandag 19 oktober naar code oranje

De Vrije Universiteit Brussel heeft beslist om vanaf maandag 19 oktober over te schakelen naar code oranje. Het snel stijgende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames in het hele land en Brussel leidden tot deze beslissing.

In de huidige situatie van snel stijgend aantal besmettingen en ziekenhuisopnames, in het bijzonder te Brussel, moeten we de aanwezigheid van studenten en personeel op onze campussen verder verminderen. Daarom schakelen we vanaf 19 oktober over naar code oranje. Opleidingen mogen ook in code oranje beslissen om nog verder te gaan in het aanbieden van online lesvormen, bijvoorbeeld door alle hoorcolleges online aan te bieden.

We hopen dat code rood nog vermeden kan worden, maar houden er wel rekening mee dat dit in Brussel mogelijk moeilijk te vermijden zal zijn. De VUB bereidt zich daarop voor, en zal vanaf 26/10 klaar zijn om over te schakelen naar code rood, mocht de overheid dat beslissen.

Het aantal besmettingen op onze campussen is momenteel niet hoog. Als VUB zoeken we altijd naar een goede balans tussen het vrijwaren van de gezondheid van onze studenten en medewerkers enerzijds, en het realiseren van het pedagogische project samen met het psychosociaal welzijn van onze studenten anderzijds.

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel