VUB-Topsport en Studie wint BOIC’s Athletes Friendly Education Award 2022

VUB-Topsport en Studie wint BOIC’s Athletes Friendly Education Award 2022

35 jaar begeleiding topsportstudenten

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) reikte begin juni de Athletes Friendly Education Award 2022 uit. De dienst Topsport en Studie van de Vrije Universiteit Brussel, onder leiding van diensthoofd Prof. Paul Wylleman en coördinator Prof. Koen De Brandt sleepte de AFE Award in de wacht wegens “niet aflatende inzet voor studerende topsporters”.

De VUB ondersteunt topsporters al 35 jaar door begeleiding van hun duale carrièremogelijkheden. Zo kunnen ze hun professionele carrière uitbouwen in combinatie met een academische studie.

De dienst topsport en studie startte in academiejaar 1987-1988 als een project met 25 studerende topsporters en werd opgericht door prorector Prof. Paul De Knop en prof. Paul Wylleman. Sindsdien nam het initiatief een hoge vlucht en begeleidden Wylleman en De Brandt al meer dan 1.000 topsportstudenten. Niet alleen bestaat de groep uit meerdere Olympiërs, maar bovendien ook verschillende Olympische medaillewinnaars. Naast hun professionele topprestaties slaagden deze atleten er eveneens in een academisch diploma te behalen.

Prof. Paul Wylleman : “De Athletes Friendly Education Award is een sterke bevestiging van het belang dat het BOIC, in samenwerking met de drie gemeenschappen, aan de duale carrière van topsporters hecht. België is een pionier voor duale loopbanen in topsport en het model vindt navolging in andere landen, zoals Nederland en Japan. De VUB zal steeds een rol blijven spelen in de ondersteuning van topsporters . Niet enkel in hun begeleiding, maar ook in het ontwikkelen van duale carrièretools voor zowel de topsporters als hun begeleiders.”

Contact:

Koen De Brandt 

[email protected]

0474/ 82.87.10

LK
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel