VUB stuurt studenten volgend academiejaar massaal op internationale Handelsmissie

VUB stuurt studenten volgend academiejaar massaal op internationale Handelsmissie

VUB breidt uniek en succesvol traject rond internationaal ondernemerschap uit

Ondernemen is hot. Daarom kondigt de Vrije Universiteit Brussel vandaag aan dat naast studenten handelsingenieur voortaan ook de studenten uit de opleidingen Fotonica, Toegepaste Economische Wetenschappen, Communicatiewetenschappen en de Master Bewegingswetenschappen: Sportmanagement op buitenlandse handelsmissie kunnen. De handelsmissie van Initiatiefgroep Solvay (Inisol) geeft de studenten de kans om praktijkervaring op te doen en de kennis van de voorbije jaren in praktijk te brengen. Samen met de Canadese Université Laval is de Vrije Universiteit Brussel de enige universiteit wereldwijd die haar studenten dergelijk traject aanbiedt. Via het initiatief hoopt de universiteit haar studenten de nodige ondernemende kwaliteiten aan te leren en ondernemerschap te stimuleren.

Al sinds 1991 trekken de laatstejaarsstudenten Handelsingenieur van de Vrije Universiteit Brussel in hun laatste semester op buitenlandse Handelsmissie om er in samenwerking met en in opdracht van tal van Belgische bedrijven marktonderzoek uit te voeren, mogelijke leveranciers en klanten op te sporen of interne controles op de filialen ter plaatse te organiseren. Omwille van het succes en de vraag bij de andere VUB-studenten komt er vanaf het academiejaar 2019-2020 ook een handelsmissie voor studenten van de opleidingen Fotonica, Toegepaste Economische Wetenschappen, Communicatiewetenschappen en Master Bewegingswetenschappen: Sportmanagement. En ook de Bio-Ingenieurs overwegen het voorstel.

“Zo kunnen nog meer VUB’ers van deze unieke ervaring genieten en hun praktijkgerichte of entrepreneurial skills ontwikkelen in een internationale context,” aldus professor Dooms “En uiteraard hopen we de komende jaren alleen maar meer opleidingen in dit project te betrekken”.

Colombia
Dit weekend vertrekt een lichting van 24 studenten Handelsingenieur onder leiding van professor Michaël Dooms naar Colombia voor een drie weken durende Handelsmissie. Ze zullen er met de steun van Flanders Investment and Trade bedrijven als en organisaties als Barco, Reynaers Aluminium, VLAM, VUB of de Pollet Water Group de wereld vertegenwoordigen in het kader van hun Masterproef.  Dat er voor Colombia als bestemming wordt gekozen is geen toeval. “Colombia is een land dat een brede waaier aan opportuniteiten biedt aan Belgische ondernemingen. Vooral binnen de Healthcare en farmaceutica, energie en mijnen, voeding en drank of de petrochemie,” aldus professor Dooms.

Handelsmissies naar alle uithoeken van de wereld leidden in het verleden vaak tot blijvende samenwerkingen. De formule was de voorbije jaren dan ook razend populair bij de VUB-studenten.

Contacteer ons
Nicky Temmerman Redacteur en social media specialist, Vrije Universiteit Brussel,VUB Marcom
Nicky Temmerman Redacteur en social media specialist, Vrije Universiteit Brussel,VUB Marcom
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel