VUB-studenten voeren actie voor Djalali

#SaveAhmadreza in bloem voor Iraanse ambassade in Brussel

Studiekring Vrij Onderzoek van de VUB voerde vanochtend protestactie uit voor Iraanse ambassade in Brussel om te protesteren tegen de executie van Dr Ahmadreza Djalali.

De Studiekring Vrij Onderzoek voelt zich ontdaan door het nieuws dat de VUB-gastdocent elk moment geëxecuteerd kan worden.

Laura Berthoud, Studiekring Vrij Onderzoek: “Wij roepen met deze actie de Iraanse autoriteiten op, om de plannen om Ahmadreza Djalali te executeren onmiddellijk stop te zetten, zijn veroordeling en straf te herroepen en hem onmiddellijk toegang te geven tot zijn familie en advocaten.”

Om deze boodschap kracht bij te zetten schreven de studenten de boodschap #SaveAhmadreza in de grasstrook voor de Iraanse ambassade met bloem zodat de boodschap duidelijk leesbaar is vanuit het raam van de ambassade.

noot voor de pers: de studenten kunnen ter plaatse komen voor een kort interview.

contact:

Laura Berthoud