VUB-studenten voeren actie voor Djalali

VUB-studenten voeren actie voor Djalali

#SaveAhmadreza in bloem voor Iraanse ambassade in Brussel

Studiekring Vrij Onderzoek van de VUB voerde vanochtend protestactie uit voor Iraanse ambassade in Brussel om te protesteren tegen de executie van Dr Ahmadreza Djalali.

De Studiekring Vrij Onderzoek voelt zich ontdaan door het nieuws dat de VUB-gastdocent elk moment geëxecuteerd kan worden.

Laura Berthoud, Studiekring Vrij Onderzoek: “Wij roepen met deze actie de Iraanse autoriteiten op, om de plannen om Ahmadreza Djalali te executeren onmiddellijk stop te zetten, zijn veroordeling en straf te herroepen en hem onmiddellijk toegang te geven tot zijn familie en advocaten.”

Om deze boodschap kracht bij te zetten schreven de studenten de boodschap #SaveAhmadreza in de grasstrook voor de Iraanse ambassade met bloem zodat de boodschap duidelijk leesbaar is vanuit het raam van de ambassade.

noot voor de pers: de studenten kunnen ter plaatse komen voor een kort interview.

contact:

Laura Berthoud

laura.berthoud@vub.be

0470 60 40 65

CO
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel