VUB-studenten voeren actie voor Djalali

VUB-studenten voeren actie voor Djalali

#SaveAhmadreza in bloem voor Iraanse ambassade in Brussel

Studiekring Vrij Onderzoek van de VUB voerde vanochtend protestactie uit voor Iraanse ambassade in Brussel om te protesteren tegen de executie van Dr Ahmadreza Djalali.

De Studiekring Vrij Onderzoek voelt zich ontdaan door het nieuws dat de VUB-gastdocent elk moment geëxecuteerd kan worden.

Laura Berthoud, Studiekring Vrij Onderzoek: “Wij roepen met deze actie de Iraanse autoriteiten op, om de plannen om Ahmadreza Djalali te executeren onmiddellijk stop te zetten, zijn veroordeling en straf te herroepen en hem onmiddellijk toegang te geven tot zijn familie en advocaten.”

Om deze boodschap kracht bij te zetten schreven de studenten de boodschap #SaveAhmadreza in de grasstrook voor de Iraanse ambassade met bloem zodat de boodschap duidelijk leesbaar is vanuit het raam van de ambassade.

noot voor de pers: de studenten kunnen ter plaatse komen voor een kort interview.

contact:

Laura Berthoud

laura.berthoud@vub.be

0470 60 40 65

CO
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel