VUB-studenten toveren Harry Potter musical tot leven

VUB verandert 2 dagen in Hogwarts

Op donderdag en vrijdag 17 en 18 mei vormt de befaamde aula Q van de VUB het decor voor een Harry Potter musical, gebracht de musical studentenvereniging VUB Players. Twee avonden lang brengt het 22-koppige internationale studentengezelschap de musical “Back to Hogwarts", een ludieke fanfiction musical over Harry Potter. 

Onder het motto, het moet niet altijd een cantus zijn, richtte de internationale studente Danielle Humphrey in 2012 de VUB Players op. Een musicalvereniging voor VUB-studenten die musical-enthousiastelingen de kans wilde bieden om hun dromen te verwezenlijken. Sindsdien brachten ze elk jaar een grootste Engelstalige musical op de planken. Doorheen de jaren werd de kring niet alleen een broedplaats van talent, maar ook een hechte vriendenkring.

Knutselen en zingen

Naast de zang- en acteerprestaties zorgen de studenten ook zelf voor het decor en het overgrote deel van de kostuums. Aan de show, de decors en kledij wordt ondertussen al sinds eind oktober aan gewerkt door 22 student-acteurs en enkele extra koppen die zorgen voor de administratie, regie, vocal begeleiding,

De voorstelling staat open voor alle studenten en andere musicalfans en vindt plaats op donderdag 17 mei en vrijdag 18 mei, om 20u in aula Q op VUB-campus in Etterbeek.   

Contacteer ons
Lieselotte De Coninck VUB Players
Nicky Temmerman persmedewerker VUB, Vrije Universiteit Brussel
Lieselotte De Coninck VUB Players
Nicky Temmerman persmedewerker VUB, Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal geori├źnteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en ge├źngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel