VUB-studenten Toegepaste Taalkunde winnen trofee De campus cup 2022

VUB-studenten Toegepaste Taalkunde winnen trofee De campus cup 2022

VUB-teams heel succesvol dit seizoen

Studenten Toegepaste Taalkunde van de Vrije Universiteit Brussel winnen dit jaar De campus cup, de studentenquiz op Canvas gepresenteerd door Otto-Jan Ham. ​ Ze winnen het spannende duel tegen studenten Geneeskunde van de KU Leuven en nemen daardoor de felbegeerde wisselbeker mee naar huis.

Een primeur: nooit eerder won een VUB-team de trofee. Een verdere primeur: nooit eerder zaten twee VUB-teams in de halve finale (VUB-team Geneeskunde). Ook de VUB-teams Handelsingenieur en Ingenieurswetenschappen-Architectuur behaalden een mooie plaats in de quiz.

Voor de vierde keer streden 30 verschillende teams van hogeschool- en universiteitsstudenten uit heel Vlaanderen en Brussel om de prestigieuze campus cup. Voor de VUB was het dit jaar de eerste keer in vier seizoenen dat een finaleplaats bemachtigd werd, en het strijkt nu dus ook de winst op.

Ilias M’Rabet, Gertjan De Glas, Emma Runacres en Anna Dheedene studeren allemaal Toegepaste Taalkunde aan de VUB. Anna nam uiteindelijk het initiatief en schreef het team in voor de quiz:

Toen De campus cup van start ging, werd het een levensdoel om ooit deel te nemen. Het is geweldig dat we nu zelfs de beker naar huis mogen nemen!”.

Grondige voorbereiding zorgt voor een sterke samenhangende quizploeg

Om de quiz te winnen, bereidde het team zich goed voor: ze kwamen samen om te oefenen op mogelijke quizvragen en antwoorden. De onderwerpen waren breed: weetjes over dieren en oceanen, vlaggen, hoofdsteden, Amerikaanse presidenten en zelfs de leden van Spice Girls. Die grondige voorbereiding zorgde ervoor dat de groep elkaar goed aanvoelde.

“Het was bijna telepathisch. We konden ook eerlijk tegen elkaar zeggen als we ergens minder goed in waren. Daarnaast zijn we heel complementair. Anna heeft een fotografisch geheugen en kan zich enorm goed concentreren, Gertjan weet over alles wat, Emma geeft belangrijke antwoorden op beslissende momenten en ik weet nogal wat over sport,” aldus Ilias.

Finale op groot scherm

Om de studenten Toegepaste Taalkunde te bedanken voor hun toewijding en engagement nodigde de decaan van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte – met naast Toegepaste Taalkunde ook de opleidingen Taal- en Letterkunde, Kunstwetenschappen en archeologie, Wijsbgeerte en moraalwetenschappen en Geschiedenis – alle studenten uit om donderdagavond 30 juni de finale van De Campus Cup te volgen op groot scherm op de campus. Op dat moment werd ook de beker officieel overhandigd aan de winnaars. Die zal een jaar lang een prominente plek krijgen op de VUB-campus.

Alex Housen, decaan faculteit Letteren en Wijsbegeerte: “De Faculteit Letteren & Wijsbegeerte, de opleiding Toegepaste Taalkunde en ikzelf zijn ontzettend trots op onze studenten Toegepaste Taalkunde. Dankzij hun gedrevenheid, kennis, tactiek en koelbloedigheid zetten zij een uitzonderlijke prestatie neer, en staat onze opleiding nu op de kaart in Vlaanderen en Brussel. Ze bewijzen met deze prestatie ook op overtuigende wijze dat studenten humane wetenschappers niet moeten onderdoen voor studenten exacte, medische of toegepaste wetenschappen.  Ik ben hen daar erg dankbaar voor en wens hen een welverdiende zomervakantie toe.”

 

 

LW CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel