VUB-studenten richten gaming en esports vereniging op

VUB-studenten richten gaming en esports vereniging op

VUB Gaming enig Belgisch universiteitsteam in internationale competitie UniRocketeers

VUB Gaming  is een nieuwe vereniging waar gaming en esports centraal staan. Bij gamen gaat het om pure ontspanning en bij esports om gamen in competitieverband, waarbij de deelnemers zelfs prijzengeld kunnen verdienen. De leden van VUB Gaming kiezen of ze gamen voor hun plezier, of in de competitie. In competitieverband kent de vereniging een groot succes, zelfs op internationaal niveau.

VUB Gaming heeft als enig team van een Belgische universiteit deelgenomen aan de internationale UniRocketeers competitie. Door het winnen van de Rocket League Winter Clash met o.a. ULB, Ugent, Uhasselt, KdG en PXL als tegenstanders, heeft VUB Gaming een ticket voor dit internationale toernooi verkregen. Ze namen het op tegen onderwijsinstellingen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Rusland, Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Een half jaar geleden is VUB Gaming door enkele VUB-studenten opgericht. Hun ambitie is om gamemogelijkheden aan te bieden aan iedereen binnen de VUB die een passie heeft voor games of graag een gezellige avondje met vrienden ervaart. “VUB Gaming is een club voor en door gamers. We willen VUB-studenten kennis laten maken met de razendsnelle groeiende gaming-industrie en tonen hoe die wereld in elkaar zit. Bovendien organiseren we toernooien waar elke VUB-student aan mee mag doen. We bieden meer aan dan enkel gamen, het gaat om de totale ervaring. Zo ondersteunen we alle gaming en esports gerelateerde initiatieven op de VUB,” aldus Anton Weyers van VUB Gaming. Aan de VUB is er bijvoorbeeld ook een Expert Class in Esports Management: https://expertclassesports.be.

VUB Gaming competitief actief op nationaal en internationaal niveau

Studenten die graag hun vaardigheden op hoog niveau testen, vinden ook hier hun plek. De vereniging vaardigt regelmatig studenten af naar nationale en internationale studentencompetities. Op dit moment strijden de Rocket League esporters van VUB Gaming - ook wel de E-Foxes genoemd - tegen teams van andere universiteiten uit heel Europa. De club is daarbij zeer ambitieus. Het ultieme doel is om de nummer 1 op de Europese ranglijst te veroveren. Daarmee verdient ze een rechtstreeks ticket naar het wereldkampioenschap.

 

Programma en leden VUB Gaming

VUB Gaming focust zich op zo veel mogelijk verschillende games. Momenteel zijn ze vooral competitief aan de gang in de games FIFA, Rocket League en CSGO. Zo vertelt ook Anton: “Op Europees niveau wagen ze zich op dit moment aan de University Rocketeers en University Esports Masters. Op nationaal niveau nemen onze twee teams deel aan Belgian Student League, waarin ze het opnemen tegen andere Belgische universiteiten en hogescholen”.

Daarnaast heeft VUB Gaming een aantal succesvolle leden. Een van die leden is de FIFA-speler Emino Mercy. Hij verzamelde de voorbije periode enkele gouden medailles. Daarnaast is het Rocket League team ook bezig aan een ongeslagen reeks in de Belgian Student League. Het  team bestaat uit Bram, LXS, Absolute Zero, Max en Showdance; allemaal VUB-studenten. Ze versloegen de lokale Belgische competitie en nemen het momenteel op tegen universiteiten uit elf verschillende Europese landen. Ten slotte is er nog het CS-GO team onder leiding van LynX die aankomende zaterdag 26 maart hun eerste competitie zullen spelen.

 

Meer info

[email protected], [email protected]

 

 

Einde persbericht

VUB Gaming is te volgen via hun social media. Studenten die graag meer info willen verkrijgen over het hele gebeuren, contacteren de club via deze kanalen.

Contact VUB Gaming:

  • Twitter: https://twitter.com/VUBgaming
  • Instagram: https://www.instagram.com/vubgaming/
  • Facebook: https://www.facebook.com/VUB-Gaming-104508332209560
  • Mail: [email protected] ; [email protected]

Links teams en leden:

  • Belgian Student League : https://belgianstudentleague.be
  • University Rocketeers: https://www.unirocketeers.com
  • University Esport Masters: https://uemasters.com/
  • FIFA-speler Emino Mercy: https://twitter.com/EminoMercy
  • Leden Rocket League: https://twitter.com/bramdeswaggerd ; https://twitter.com/Lxs_RL ; https://twitter.com/LuanKanber

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel