VUB-studenten laten medestudenten bewegen in Brussel

VUB-studenten laten medestudenten bewegen in Brussel

Sport uit uw Kot – 20&21 april - 12u-18u

Acht studenten lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen (LO&BW) aan de Vrije Universiteit organiseren op 20 en 21 april het evenement “Sport uit uw Kot”.

Organisatoren Tanne De Loof en Souhayb Laghmiri: “Met dit 2-daagse evenement vol sportieve activiteiten in het hartje van Brussel willen wij studenten enthousiast maken over de voordelen van regelmatig bewegen. We willen eigenlijk iedereen overtuigen dat sport en bewegen goed is voor het mentale, fysieke en sociale welzijn.  We doen dit door er vele leuke activiteiten met alternatieve sporten en leuke prijzen aan te koppelen: Zo merken de deelnemers amper dat ze ook nog aan het sporten zijn. Wij hopen hen zo op weg te helpen naar een gezondere levensstijl. En daarnaast willen we de studentenstad Brussel in de kijker zetten, en laten zien wat er allemaal leeft!”

Door heel Brussel

Start & Finish van Sport uit uw Kot is het Warandepark, waar de deelnemers een zelfgemaakte kaart krijgen met alle locaties waar ze heen moeten, en die is voorzien van een aantal opdrachten en vragen. De eerste stop is het Congresplein, daarna leidt de kaart de deelnemers naar de Kruidtuin, het Muntplein, de Vismarkt, het Mehdi Boudaplein, de Grote Markt, het Spanjeplein en de Kunstberg.

De spelletjes variëren van een frisbee-challenge, tot een live action Squid Game met touwtrekken, een karate-challenge met het doormidden slaan van plankjes – en een etentje in een Japans restaurant als je wint - een basketball-challenge, boogschieten, trappen lopen als Rocky, volksspelletjes, etc. De Loof: “Er zijn ook best wat prijzen te winnen en we voorzien ook nog een winactie via Instagram.”

Post-Corona

Het evenement kwam vorig jaar tot stand, tijdens en omwille van  de corona-epidemie. Laghmiri: “De corona-epidemie deed ons om zo meer beseffen hoe belangrijk sport is. Het vele binnen zitten, minder sociale contacten: veel bewegen bleek een adequaat middel om gezond te blijven, niet alleen fysiek maar ook mentaal.”

Sofie Smismans en Margot Ricour, onderzoekers aan de onderzoeksgroep SASO/SPLISS: “De studenten lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen moeten voor het vak event- en projectmanagement in de sport, een sportief evenement organiseren. Concreet worden de studenten uitgedaagd om creatief in te zetten op maatschappelijke thema's via sport en beweging. In samenwerking met verschillende partners – met name Sport Brussel, KULeuven, Luca School of Arts en Odisee – probeert het Sport Uit Uw Kot team de fysieke, sociale en mentale voordelen van sport en beweging succesvol te benadrukken. "

Praktisch:

Waar: Warandepark 1000 Brussel

Wanneer: woensdag 20 april en donderdag 21 april. Vrije keuze om te komen tussen 12u en 18u.

Duur: ca. 1,5u

Hoe: Inschrijven kan je via Google form

Contact

Sportuituwkot.vub@gmail.com

+32 479 212 926

Instagram: @sportuituwkot Instagram

Facebook event: Facebook event Sport Uit Uw Kot

 

Sofie Smismans

Sofie.smismans@vub.be

0497 39 40 39

LK
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel