VUB-studenten kronen zich tweemaal tot gamekampioen in de e-sports

VUB-studenten kronen zich tweemaal tot gamekampioen in de e-sports

Naast een Belgische overwinning, kon VUB-Gaming ook de prijs voor beste team van de Benelux mee naar huis nemen

Games zijn hot! En dat bewijst ook de nieuwe vereniging VUB Gaming. Slechts een half jaar na hun oprichting drukten ze al stevig hun stempel in verschillende nationale en internationale wedstrijden. Zo mocht het Rocket League Team zich in mei in Oostende tot kampioen van de Benelux kronen en nam het twee dagen later samen met het FIFA Team de trofee mee voor beste Belgische studententeams.

Op vrijdag 6 mei vond de finale van de internationale studentencompetitie House of HR Cup plaats. Tijdens deze wedstrijd streden teams met studenten uit de Benelux voor de felbegeerde overwinning in Rocket League, een spel waarin men voertuigen bestuurt op een voetbalveld en zo doelpunten probeert te scoren. Na enkele voorrondes won VUB Gaming het tijdens de finale in het Kursaal van Oostende van Erasmus Rotterdam, het beste team uit Nederland. Het team is ontzettend blij met de overwinning aangezien het hen een stap dichter brengt bij hun ultieme doel: de nummer 1 op de Europese ranglijst veroveren en zo een rechtstreeks ticket scoren naar het wereldkampioenschap.

Twee dagen later, op zondag 8 mei, konden de spelers van VUB Game zich opnieuw bewijzen en dit tijdens de finale van de belangrijkste Belgische gamecompetitie: the Belgian Student League. Studenten uit verschillende Belgische universiteiten en hogescholen namen het tegen elkaar op voor een volle cinemazaal aan supporters in de Kinepolis in Antwerpen. Na een spannende strijd mocht VUB Gaming zich opnieuw tot kampioen kronen in zowel Rocket League als FIFA en nam het zo twee trofeeën mee naar huis. Een ijzersterke prestatie als je weet dat de vereniging het in de finale moest opnemen tegen respectievelijk UGent en Thomas Moore.

Over VUB Gaming

Hoewel VUB Gaming deelneemt aan meerdere nationale en internationale competities, staat de club ook open voor leden die gamen voor hun plezier. Hun ambitie is om gamemogelijkheden aan te bieden aan iedereen binnen de VUB die een passie heeft voor games of graag een gezellige avondje met vrienden ervaart. “VUB Gaming is een club voor en door gamers. We willen VUB-studenten kennis laten maken met de razendsnelle groeiende gaming-industrie en tonen hoe die wereld in elkaar zit. Bovendien organiseren we toernooien waar elke VUB-student aan mee mag doen. We bieden meer aan dan enkel gamen, het gaat om de totale ervaring. Zo ondersteunen we alle gaming en esports gerelateerde initiatieven op de VUB,” aldus Anton Weyers van VUB Gaming.

Meer info

 

Einde persbericht

VUB Gaming is te volgen via hun social media. Studenten die graag meer info willen verkrijgen over het hele gebeuren, contacteren de club via deze kanalen.

Contact VUB Gaming:

  • Twitter: https://twitter.com/VUBgaming
  • Instagram: https://www.instagram.com/vubgaming/
  • Facebook: https://www.facebook.com/VUB-Gaming-104508332209560
  • Mail: [email protected] ; [email protected]

Links teams en leden:

  • Belgian Student League : https://belgianstudentleague.be
  • University Rocketeers: https://www.unirocketeers.com
  • University Esport Masters: https://uemasters.com/
  • FIFA-speler Emino Mercy: https://twitter.com/EminoMercy

Leden Rocket League: https://twitter.com/bramdeswaggerd ; https://twitter.com/Lxs_RL ; https://twitter.com/LuanKanber

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel