VUB-studenten klaar voor 12-urenloop

Naar jaarlijkse traditie sluiten de VUB-kringen het jaar sportief af met de 12-urenloop van de VUB op de campus in Etterbeek. Vooraleer ze de blokperiode definitief induiken gooien de studentenkringen van de VUB zich nog eenmaal in de strijd, met als doel zoveel mogelijk rondjes rond de campus te lopen.

Ludieke looprondes

Van 10u tot 22u spurten de studenten op woensdag 9 mei de ziel uit hun lijf. Extra punten worden er gescoord tijdens ludieke rondes zoals de onesie-ronde, de plateau-ronde, de ad fundum-ronde of de naaktronde.

De 12-urenloop is het slotevent van de UAB sporttrofee en wordt al sinds 1983 georganiseerd. Destijds was er nog sprake van een 24-urenloop. Al werd er na 5 jaar al voor gekozen over te schakelen op de kortere en intensievere variant van de 12-urenloop.

Manon Gevaert Studente en PR & Sponsoring-verantwoordelijke 12-urenloop, Vrije Universiteit Brussel
Nicky Temmerman presmedewerker VUB, Vrije Universiteit Brussel
Sofie Rousseeuw Sportdienst UAB, UAB sport
Nicky Temmerman presmedewerker VUB, Vrije Universiteit Brussel
Sofie Rousseeuw Sportdienst UAB, UAB sport

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal geori├źnteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en ge├źngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.