VUB steunt onvoorwaardelijk uitspraak Internationaal Gerechtshof Den Haag

VUB steunt onvoorwaardelijk uitspraak Internationaal Gerechtshof Den Haag

Vrijdag 26 januari 2024 - De VUB roept de Belgische regering en alle internationale instanties op om de druk op Israël op te voeren om de voorlopige maatregelen die het Internationaal Gerechtshof oplegt na te leven. De Universiteit vindt het uitvoeren van de voorlopige maatregelen door Israël een morele, humanitaire én juridische plicht waaraan de Israëlische regering niet mag voorbijgaan. Zij moet al het mogelijke doen om genocide in Gaza te vermijden en de ondragelijke humanitaire situatie van de burgerbevolking te verbeteren. De VUB veroordeelde al eerder de terroristische aanval van 7 oktober door Hamas en volgt de situatie op het terrein en de procedure voor het Internationaal Gerechtshof op de voet op. Verder roept de Universiteit nogmaals op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren om een einde te maken aan het onaanvaardbaar stijgend aantal burgerdoden en om broodnodige humanitaire hulp op grote schaal eindelijk toe te laten in Gaza.

Nathalie Vlaemynck
Nathalie Vlaemynck TIJDELIJK AFWEZIG - Woordvoerder en algemeen perscontact

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel