VUB steunt journalisten in ballingschap

UITNODIGING – Persconferentie vzw En-GAJE Ensemble-Groupe d'aide aux journalistes exilés

Woensdag 23.10 – 11u30 – Bozar – zaal weKONEKT.brussels - Ingang via Koningsstraat - 1000 Brussel

Bedreigd, de mond gesnoerd, mishandeld en in gevaar in eigen land, in zulke omstandigheden hebben journalisten vaak geen andere keuze dan in ballingschap te gaan. Enkele tientallen van hen wonen in België, sommigen al verschillende jaren, anderen  een paar maanden of weken.

De nieuwe Belgische vereniging - de vzw En-GAJE (Ensemble - Groupe d'aide aux journalistes exilés) - biedt hen ondersteuning en helpt hen in contact te komen met elkaar, maar ook met de Belgische media en hun publiek. Op woensdag 23 oktober stelt de vereniging En-GAJE zich voor. In ballingschap verblijvende journalisten getuigen er over hun situatie en vertegenwoordigers van de partnerorganisaties lichten hun steun toe.

Woensdag 23 oktober 2019 om 11.30 uur

Bozar – zaal weKONEKT.brussels van ULB-VUB - Ingang via Koningsstraat - 1000 Brussel

11u30  Verwelkoming

11u35  Voorstelling vzw En-GAJE door voorzitter Jean-Francois Dumont