BitaGreen wint Europese Impact Shakers Award

BitaGreen wint Europese Impact Shakers Award

Oplossingen voor stedelijk waterbeheer

Met de Awards wil de organisatie Impact Shakers impactvolle start-ups helpen om zich te ontwikkelen tot sterke en schaalbare bedrijven, die op hun beurt de economie milieuvriendelijker, socialer en inclusiever maken. De twaalf winnende start-ups komen uit het Verenigd Koninkrijk, België, Ierland, Bulgarije, Portugal, Frankrijk en Duitsland. BitaGreen is de enige winnaar uit België en won in de categorie 'Water'. BitaGreen is een onderzoeksteam, vanuit de VUB-onderzoeksgroep HYDR, die een startup voorbereidt in het kader van een VLAIO Innovatiemandaat. BitaGreen biedt oplossingen voor stedelijk waterbeheer en leefbaarheid, gebaseerd op de natuur.

BitaGreen ontwikkelt een methode voor het inplannen van groene infrastructuur in stedelijke gebieden. BitaGreen combineert hiervoor hydrologische gegevens zoals rioolstelsels en overstromingsrisico’s met de ecosysteemfuncties van de groene infrastructuur. 

"Het is een eer om deze Impact Shakers Award te krijgen en een mooie erkenning van onze inzet op vlak van water en leefbaarheid. Met dit prijzenpakket krijgt onze start-up bovendien een belangrijke boost. We zijn erg enthousiast om met Quest Design Studio samen te werken om onze impact te maximaliseren via creatief design." - Nahad Rezazadeh Helmi & Nora Van Cauwenbergh, Founders BitaGreen.

De Impact Shakers Awards

Het is de allereerste editie van de Impact Shakers Awards. De awards vormen een onderdeel van het bredere programma van Impact Shakers. De organisatie begeleidt start-ups namelijk ook bij het ophalen van financiering en lanceert later dit jaar een microinvesteringsfonds en accelerator. 

"We baseren ons voor de Impact Shakers Awards op het donuteconomie model, dat de menselijke welvaart in kaart brengt volgens sociale en ecologische pijlers. Vanuit deze visie kijken bedrijven naar economische winst én hun sociale en ecologische impact." -  Yonca Braeckman, CEO van Impact Shakers. 

De twaalf winnende start-ups krijgen een intensieve bootcamp ‘Raise Alternative Funding’ om verder te groeien, naast een prijzenpot met waardevolle tools en workshops voor ondernemers ter waarde van 20.000 euro. Daarnaast komen ze terecht in het Impact Shakers ecosysteem van impactvolle ondernemers uit heel Europa, waar ze kunnen deelnemen aan diverse netwerkopportuniteiten met voorname mentoren, business angels en andere impact start-up oprichters. De volgende regio waarop de Impact Shakers Awards zich toeleggen is Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

BitaGreen draagt bij aan de realisatie van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties door steden groener te maken, overstromingen te weren en hitte-eilanden in de stad tegen te gaan.

---

Voor meer informatie, contacteer:

Nahad Rezazadeh Helmi (Chief Product Leader, co-Founder BitaGreen)

[email protected]

0492 871 549

Nora Van Cauwenbergh (Chief Executive Leader, Co-founder BitaGreen)

[email protected]

 

Ann Van Griensven - hoofd VUB-vakgroep HYDR

[email protected]

0484 761 696

IR
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel