VUB start tweede semester in code rood

VUB start tweede semester in code rood

De Vrije Universiteit Brussel start het tweede semester in code rood. Dit betekent dat er in beperkte mate activiteiten mogelijk zijn op de campussen. Hoorcolleges blijven digitaal, essentiële practica en werkcolleges vinden wel plaats op de campus volgens de geldende veiligheidsmaatregelen. Voor eerstejaarsstudenten, of voor bepaalde cruciale opleidingsonderdelen, kunnen waar mogelijk oefenmomenten en boostersessies georganiseerd worden.

De maatregelen gelden tot versoepelingen mogelijk zijn. Dat hangt af van verschillende factoren: de beslissingen van de overheden (Federaal, Vlaanderen, Brussel); de evolutie van de Covid-19 besmettingscijfers; het verloop van de vaccinatieprogramma’s en het overleg met UZ Brussel, dat een goed zicht heeft op de concrete Brusselse situatie en de druk op het zorgsysteem.
 
Rector Caroline Pauwels: “Het eerste semester van 2020-2021 loopt naar zijn einde. De examens van januari komen eraan. Dit gebeurt in omstandigheden die we allen betreuren. Ook het tweede semester zullen we nu zo starten. Dat is heel frustrerend maar noodzakelijk. De perspectieven zijn ondertussen hoopvoller, toch is de enige zekerheid die, dat Covid-19 nog niet meteen uit onze levens zal verdwijnen. Anderzijds weten we, dankzij de wetenschap, elke dag meer en beter hoe we het virus de baas kunnen. De vaccins zijn in aantocht. Er is uitzicht op gepaste medicatie. Maar het is ook belangrijk om nu nog even vol te houden en de vooruitgang die we laatste weken geboekt hebben niet te niet te doen. We kiezen er daarom voor om de studenten hierover nu al duidelijkheid te geven. Die duidelijkheid geeft ook rust en perspectief. Voor de komende tijd is het belangrijk om elkaar te helpen. Het is enkel samen, en dankzij de wetenschap, dat we weten hoe we hier uit zullen geraken, en dat we volhouden. Scientia vincere tenebras.”
 

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel