VUB start academiejaar in code groen

VUB start academiejaar in code groen

Na een positief advies van de experten, hakte de overheid samen met de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen in Brussel de knoop door om het academiejaar te starten in code groen. Dit werd eerder al bevestigd voor hogescholen en universiteiten in Vlaanderen. Dat betekent dat de Vrije Universiteit Brussel de volledige campuscapaciteit kan benutten. Ze blijft uiteraard de geldende voorzorgsmaatregelen in Brussel respecteren en zet actief middelen in om de vaccinatiegraad te verhogen. 

 Hogescholen en universiteiten in het Vlaams Gewest kregen eerder al groen licht om het academiejaar te starten met een 100% benutting van de campuscapaciteit. Ook de studenten in Brussel krijgen nu de zekerheid dat ze in de meest optimale omstandigheden hun studies kunnen aanvatten. Qua onderwijs blijft de VUB inzetten op “blended learning”, een mix van fysiek en digitaal onderwijs die elkaar versterken. De VUB biedt haar studenten graag contactonderwijs aan op onze campussen en op locaties in de stad met weKONEKT.brussels, verder ondersteund door digitale onderwijsvormen. 

In de leslokalen geldt momenteel nog een mondmaskerplicht. Om de epidemiologische situatie in Brussel mee positief te beïnvloeden, neemt de VUB het initiatief om vaccinatiecentra op te richten op haar campussen. De VUB sensibiliseert personeel, studenten en bezoekers om zich te laten vaccineren. Daarnaast neemt ze alle geldende voorzorgsmaatregelen in acht, zoals alle lokalen voldoende ventileren, de afstandsregels en mondmaskerplicht respecteren en het Corona Safe Ticket invoeren voor sociale, culturele en studentikoze activiteiten.  

De VUB heeft er samen met haar partners alles aan gedaan om te kunnen starten in de meest gunstige omstandigheden. We zijn dan ook dankbaar en blij dat we het vertrouwen krijgen van de overheid om ons volop te focussen op het pedagogisch project en maximaal welzijn. De Vrije Universiteit Brussel kijkt er naar uit haar studenten op de campussen te verwelkomen.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel