VUB-rector Pauwels debatteert met Brusselse lijstrekkers over meertaligheid in de stad

VUB-rector Pauwels debatteert met Brusselse lijstrekkers over meertaligheid in de stad

Vrijdag 26 april – 18u – Beurspaleis (auditiorium)

​Meertaligheid is en blijft brandend actueel in Brussel. Uit onderzoek blijkt dat steeds minder Brusselaars Nederlands én Frans spreken en ook het aandeel inwoners dat Engels beheerst nauwelijks toeneemt. En dat terwijl het aantal jobaanbiedingen dat een goede kennis van twee of drie talen vereist stijgt. In aanloop naar de verkiezingen organiseert Marnix Plan voor meertalig Brussel een debatavond met de Brusselse politieke kopstukken rond meertaligheid.

Bernard Clerfayt (DEFI), Bianca Debaets (CD&V), Françoise De Smedt (PTB-PVDA), Pascal Smet (One.Brussels), Cieltje Van Achter (N-VA), Elke Vanden Brandt (Groen), Guy Vanhengel (Open VLD), Céline Frémault (CdH), Françoise Schepmans (MR), Barbara Trachte (Ecolo), en Rudi Vervoort (PS) zullen deelnemen aan het debat over hoe ze de kloof tussen de dalende talenkennis van Brusselaars en groeiende taaleisen van bedrijven willen dichten. Ook VUB-rector Caroline Pauwels en ULB-collega Yvon Englert zullen er hun kijk op meertalig onderwijs in Brussel uiteenzetten. Het publiek krijgt ook de kans om vragen te stellen aan het politieke panel.

U bent van harte welkom op dit debat op vrijdag 26 april tussen 18u en 20u in het auditorium van het Beurspaleis (Beursplein in Brussel, ingang Zuidstraat, onthaal vanaf 17u30). Gelieve uw komst te bevestigen bij Sicco Wittermans, persrelaties VUB (sicco.wittermans@vub.be of 02/629 21 37).

Contacteer ons
Sicco Wittermans Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel