VUB-rector Pauwels debatteert met Brusselse lijstrekkers over meertaligheid in de stad

VUB-rector Pauwels debatteert met Brusselse lijstrekkers over meertaligheid in de stad

Vrijdag 26 april – 18u – Beurspaleis (auditiorium)

​Meertaligheid is en blijft brandend actueel in Brussel. Uit onderzoek blijkt dat steeds minder Brusselaars Nederlands én Frans spreken en ook het aandeel inwoners dat Engels beheerst nauwelijks toeneemt. En dat terwijl het aantal jobaanbiedingen dat een goede kennis van twee of drie talen vereist stijgt. In aanloop naar de verkiezingen organiseert Marnix Plan voor meertalig Brussel een debatavond met de Brusselse politieke kopstukken rond meertaligheid.

Bernard Clerfayt (DEFI), Bianca Debaets (CD&V), Françoise De Smedt (PTB-PVDA), Pascal Smet (One.Brussels), Cieltje Van Achter (N-VA), Elke Vanden Brandt (Groen), Guy Vanhengel (Open VLD), Céline Frémault (CdH), Françoise Schepmans (MR), Barbara Trachte (Ecolo), en Rudi Vervoort (PS) zullen deelnemen aan het debat over hoe ze de kloof tussen de dalende talenkennis van Brusselaars en groeiende taaleisen van bedrijven willen dichten. Ook VUB-rector Caroline Pauwels en ULB-collega Yvon Englert zullen er hun kijk op meertalig onderwijs in Brussel uiteenzetten. Het publiek krijgt ook de kans om vragen te stellen aan het politieke panel.

U bent van harte welkom op dit debat op vrijdag 26 april tussen 18u en 20u in het auditorium van het Beurspaleis (Beursplein in Brussel, ingang Zuidstraat, onthaal vanaf 17u30). Gelieve uw komst te bevestigen bij Sicco Wittermans, persrelaties VUB (sicco.wittermans@vub.be of 02/629 21 37).

Contacteer ons
Sicco Wittermans Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel