VUB-rector Caroline Pauwels test positief op COVID-19

VUB-rector Caroline Pauwels heeft positief getest op het coronavirus (COVID-19). De rector heeft woensdag de test ondergaan en kreeg gisteravond het resultaat. Ze gaat in zelfquarantaine en geeft al haar contacten nauwgezet door. Op dit ogenblik worden alle mensen waar ze fysiek mee in contact kwam opgebeld.

Rector Pauwels laat weten dat ze momenteel, ondanks de positieve test, eerder milde symptomen vertoont.

‘Hoewel ik de afgelopen maanden zelf bijzonder voorzichtig ben geweest ben ik als risicopatiënt toch besmet geraakt. Dit is een gevaarlijk virus en ik kan alleen maar beklemtonen dat je niet voorzichtig genoeg kan zijn. Hou afstand, was regelmatig je handen, draag een mondmasker en ventileer. Dat is het minimum minimorum dat je kan doen’ aldus Caroline Pauwels

CO
Sicco Wittermans