VUB-rector Caroline Pauwels benoemd tot ‘Officier in de Orde van de Academische Palmen’

VUB-rector Caroline Pauwels benoemd tot ‘Officier in de Orde van de Academische Palmen’

Tijdens een officiële plechtigheid op de Franse ambassade in Brussel heeft Caroline Pauwels dinsdag 8 januari het onderscheidingsteken van Officier in de Orde van de Academische Palmen gekregen van Franse ambassadeur Claude-France Arnould. De rector van de Vrije Universiteit Brussel krijgt deze onderscheiding voor haar inzet en bijdrage aan academisch onderzoek en onderwijs.

De Orde van de Academische Palmen werd al in 1808 in het leven geroepen door Napoleon I als academische onderscheiding. Vandaag bekroont de Orde mensen die een prominente rol speelden in het (Franstalige) onderwijs en in de (Franstalige) academische wereld. De onderscheiding wordt uitgereikt in drie categorieën: ‘ridder’, ‘officier’ en ‘commandeur’. Het is eerder uitzonderlijk dat deze Franse erkenning in het buitenland wordt toegekend.

“Een eer deze Palmes Académiques uit de handen van de Franse ambassadeur Claude-France Arnould te mogen ontvangen, en dit samen met rector Yvon Englert van onze zusteruniversteit ULB. Liberté, égalité et fraternité, belangrijke waarden, steeds meer”, aldus Caroline Pauwels.

Contacteer ons
Sicco Wittermans Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel