VUB-professor Elvira Haezendonck verkozen tot President IAME

VUB-professor Elvira Haezendonck verkozen tot President IAME

Eerste vrouwelijke voorzitter in 30-jarigbestaan van vereniging van maritieme economen

  Op het congres van de International Association of Maritime Economists (IAME) in het Zuid-Koreaanse Busan verkozen de leden professor Elvira Haezendonck met bijna twee derde van de stemmen tot nieuwe voorzitter. Elvira Haezendonck is hoogleraar duurzame strategie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Zij is ook gastprofessor aan UAntwerpen en Erasmus Universiteit Rotterdam. De Secretary functie van IAME wordt ook door een VUB’er waargenomen, namelijk door professor Michaël Dooms. Vlaanderen, en VUB in het bijzonder, had al langer voet aan grond bij de organisatie, en organiseerde het congres in Mombasa, Kenia, voor IAME, om zo ook het Afrikaanse continent meer in de associatie te betrekken.

Haezendonck: “Dit is niet alleen een belangrijke academische eer, maar ook een primeur. In het dertigjarige bestaan van de vereniging ben ik de eerste vrouwelijke president. We zouden dit vandaag eigenlijk niet meer in de verf moeten zetten, maar we stellen hiermee echt een voorbeeld naar de maritieme businesscommunity, want ook ook de Council en de vicepresidenten van IAME zijn gender-balanced.”

In haar inaugurale speech op de algemene vergadering, dankte Haezendonck haar voorgangers Thanos Pallis (Universiteit Athene) en Jan Hoffman (UNCTAD Zwitserland):

“Ze laten grote schoenen na om te vullen, maar gelukkig heb ik grote voeten die me zelfvertrouwen geven. Met de Council gaan we de uitdaging aan om onze organisatie verder te professionaliseren.”

Het mandaat van de voorzitter loopt van 2022 tot 2024. De IAME werd in 1992 opgericht en groeide uit tot een gevestigde waarde van en voor maritieme onderzoekers wereldwijd. De vereniging is verbonden aan de leidende academische tijdschriften Maritime Policy & Management en Maritime Economics & Logistics en onderhoudt goede contacten met onder meer de VN, IMO en andere organisaties en bedrijven in de maritieme wereld.

https://iame.tamug.edu/

contact:

Elvira Haezendonck

[email protected]

0495 80 84 08

ES
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Perscontact wetenschap en onderzoek (werkt op ma - di - do)
Lies Feron
Lies Feron Perscontact wetenschap en onderzoek (werkt op ma - di - do)
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel