VUB professor Ann Dooms lanceert boek over wiskunde

VUB professor Ann Dooms lanceert boek over wiskunde

"Wiskunde" - Een wandeling door de wondere wereld van de mathematica

Voor velen staat wiskunde gelijk aan rekenen, worstelen met driehoeksmeetkunde of uitgebreide bewijzen met cijfers én letters. Maar wiskunde wordt niet voor niets ‘de taal van het universum’ genoemd en is veelal onzichtbaar in tal van zaken uit ons dagelijkse leven. Professor Ann Dooms toont in haar nieuwe boek ‘Wiskunde’ de kracht en de schoonheid van de mathematica. Ze trekt het vak los van de schoolbanken en katapulteert het recht naar het ‘echte leven’. Van rondsurfen op Netflix en Google over een selfie nemen of betalen met je smartphone tot games en artificiële intelligentie.

 

Ann Dooms: “In Wiskunde maak ik samen met de lezer een wandeling door de wondere wereld van de mathematica. Sommige wiskundigen grappen al eens dat zij enkel een potlood, papier en een kop koffie nodig hebben. Neem dat er ook gerust bij!

Professor Dooms de onderzoeksgroep Digital Mathematics aan de VUB en is gespecialiseerd in cryptografie, artificiële intelligentie en data science met toepassingen in digitale schilderij en document-analyse. Dooms  is lid van het IEEE comité in Information Forensics & Security en de wetenschappelijke raad van Defensie. Ze is  mede-oprichter van het Platform Wiskunde Vlaanderen en columniste bij EOS Wetenschap en De Tijd.

Het boek “Wiskunde” is een uitgave van Nerdland, het boekenlabel van Lieven Scheire bij Borgerhoff & Lamberigts en is vanaf 5 november verkrijgbaar in de boekhandel.

contact:

Ann Dooms

[email protected]

0479 56 35 30

WE
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel