VUB-prof Peter Baeten wordt directeur-generaal van nucleaire onderzoekscentrum SCK CEN

VUB-prof Peter Baeten wordt directeur-generaal van nucleaire onderzoekscentrum SCK CEN

Doctor in nucleaire energie Peter Baeten komt vanaf november aan het hoofd te staan van het nucleaire onderzoekscentrum SCK CEN. Dit gerenommeerde instituut werkt aan technologieën om over de veiligheid van bestaande en toekomstige nucleaire installaties te waken, om technieken te ontwikkelen om kanker doelgericht te bestrijden en de ontmanteling van nucleaire installaties efficiënt aan te pakken. Als professor blijft hij colleges geven aan de VUB.

Peter Baeten: “Het contact met de studenten is belangrijk. We moeten onze kennis blijven overbrengen op de volgende generatie. Daarnaast is het natuurlijk goed dat een nucleair onderzoekscentrum als het onze een stevige relatie onderhoudt met de universitaire wereld.” Voor Peter Baeten is de VUB speciaal. Hij studeerde er voor elektrotechnisch ingenieur en haalde er doctoraat nucleair ingenieur. Na zijn studies ging hij in 1999 direct aan de slag bij het onderzoekscentrum SCK CEN.

Peter Baeten kent het instituut dus al door en door. Die ervaring is geen overbodige luxe, want hij gaat het stokje van zijn voorganger overnemen op het moment dat de regering De Croo er voor gekozen heeft twee kerncentrales open te houden. Hij gaat leiding geven aan een organisatie van 900 medewerkers en 100 doctoraat studenten. Het nucleaire onderzoekscentrum heeft een budget van ongeveer 250 miljoen.

IR CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel