VUB-prof ​​​​​​​Karen Donders wint Media and Democracy Karol Jakubowicz Award

VUB-prof ​​​​​​​Karen Donders wint Media and Democracy Karol Jakubowicz Award

De 2021 Media and Democracy Karol Jakubowicz Award werd toegekend aan professor Karen Donders voor haar boek ‘Public Service Media and the Law: Theory and Practice in Europe’.

Met dit boek brengt ze het belang van een gezonde publieke omroep in een democratische samenleving onder de aandacht. Zes publicaties van wetenschappers uit België, Kroatië, Hongarije, Polen, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika waren genomineerd voor de editie van dit jaar van de Karol Jakubowicz-prijs voor media en democratie.

Aan de prijs is een geldbedrag van 7000 zloty (€1500) verbonden. Professor Donders schenkt deze prijs aan de bibliotheek van de VUB voor de aankoop van werken in verband met de publieke omroep.

 

Karen Donders

VUB-professor Karen Donders is directeur Publieke Opdracht bij de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT), de publieke omroep in Vlaanderen. Voor haar aanstelling bij de VRT werkte ze als hoofddocent aan de Vrije Universiteit Brussel. Haar eerdere publicaties omvatten monografieën, uitgegeven collecties, en wetenschappelijke artikels over het Europese mediabeleid en innovatie in de publieke media.

 

Media and Democracy Karol Jakubowicz Award

Het doel van de prijs is om wetenschappers te steunen en erkennen die een grote bijdrage geleverd hebben aan studies over media en democratie, mensenrechten, media-ethiek, mediabeleid en publieke media.

De Media and Democracy Karol Jakubowicz Award werd in 2018 ingesteld door Małgorzata Semil-Jakubowicz. Hij wordt toegekend aan uitmuntende bijdragen op de wetenschappelijke interessegebieden van Karol Jakubowicz, die een Poolse academicus was op het gebied van journalistiek en communicatiewetenschappen. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de mediawetgeving in het post-communistische Oost-Europa in de jaren 1990. Hij wordt beschouwd als één van de meest vooraanstaande communicatiewetenschappers.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel