VUB-prof. em. Edilbert Van Driessche wint eerste VUB UDC Career Award

VUB-prof. em. Edilbert Van Driessche wint eerste VUB UDC Career Award

Prijs bekroont VUB’ers die zich sterk engageren voor ontwikkelingssamenwerking met het Zuiden

Afgelopen donderdag kreeg prof. em. Edilbert Van Driessche de VUB UDC Career Award 2020 toegekend voor zijn jarenlange inspanningen om nauwe samenwerkingsverbanden te smeden tussen de Vrije Universiteit Brussel en onderwijsinstellingen in ontwikkelingslanden. De award wordt voortaan om het jaar uitgereikt door het International Relations Office van de Brusselse unief. 

Professor Van Driessche is gespecialiseerd in moleculaire biologie en stond in de jaren 90 aan de wieg van de gerenommeerde Engelstalige opleiding “Interuniversity Programme Molecular Biology”, waaraan sinds de start ook studenten uit ontwikkelingslanden konden deelnemen. Het programma leverde de voorbije twintig jaar al meer dan 650 alumni van over de hele wereld af. Daarnaast werkte Van Driessche mee aan de Engelstalige “Graduate School in Molecular Biology and Biotechnology”, die later is omgevormd tot de “Master of Science in Biomolecular Sciences”. Ook nu de professor met emeritaat is, blijft hij workshops organiseren in Afrika.

Van Driessche ontving eerder al van de Cubaanse Universidad Central “Marta Abreu” de Las Villas en van de Vietnamese Can Tho University een onderscheiding voor de samenwerkingsverbanden die hij tussen de universiteiten en de VUB uitbouwde.

“Ik ben in de eerste plaats verrast dat ik deze award krijg. Maar natuurlijk is het me een grote eer. Ik heb met mijn job altijd kunnen doen wat ik moest doen. Ik ben zeer blij met wat ik heb bereikt en dat niet alleen voor mezelf maar ook voor iedereen rondom mij. Want alles wat ik heb gerealiseerd, is alleen gelukt dankzij de hulp van mijn collega’s, partners van over de hele wereld en mijn echtgenote” aldus prof. em. Van Driessche.

 

De Wereld Heeft Je Nodig
De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën en acties samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel