VUB-prof Ann Dooms uitgeroepen tot meter van I Love Science Festival 2022

VUB-prof Ann Dooms uitgeroepen tot meter van I Love Science Festival 2022

Wetenschapsevenement dompelt bezoekers onder in wereld van wetenschap en technologie – 14 t.e.m. 16 oktober – Tour & Taxis – Havenlaan 86, 1000 Brussel

Ann Dooms, Professor van de Vakgroep Wiskunde en Data Science van de Vrije Universiteit Brussel, krijgt dit jaar de eer om meter te zijn van de vierde editie van het I Love Science Festival te Brussel, hét wetenschapsfestival van België. Verschillende experimenten, laboratoria, activiteiten, workshops ​ en tentoonstellingen wakkeren de passie voor wetenschap aan bij de bezoekers. VUB-professor en meter Ann Dooms ontwikkelde een eigen Crypto Escape Room.

“Het I Love Science Festival biedt unieke kansen voor jong en oud om spelenderwijs te leren. Ik ben dan ook ontzettend fier dat ik voor deze editie het meterschap mag opnemen. Ik kijk ernaar uit om de bezoekers puzzels, raadsels en uitdagingen te zien oplossen in onze Crypto Escape Room. Ik hoop mijn passie voor wiskunde nog meer te kunnen overbrengen op jong en oud!”, aldus VUB-professor Ann Dooms.

Naast de escape room staan er nog tal van andere standen op het wetenschapsfestival: het slim bouwen met Lego bij HeLiWi, drones, kunstmatige intelligentie, robots, milieu-experimenten, augmented reality en veel meer. De centrale thema’s zijn kunst, technologie, creativiteit, ruimte, mens, vindingrijkheid en natuur.

 

Data en openingstijden:

Vrijdag 14 oktober 2022 van 9 tot 16 uur (Scholendag)

Zaterdag 15 oktober 2022, van 10 tot 18 uur 

Zondag 16 oktober 2022 van 10 tot 18 uur

Meer informatie en programma:

https://www.ilovescience.brussels/nl/home

 

 

 

WE
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel