VUB organiseert Kinderuniversiteit: 211 kinderen voor één dag universiteitsstudent

VUB organiseert Kinderuniversiteit: 211 kinderen voor één dag universiteitsstudent

Donderdag 11 mei vanaf 9u30

Beste journalist

Op donderdag 11 mei vindt de Campusdag van de VUB Kinderuniversiteit plaats.

Met VUB Kinderuniversiteit wil de Vrije Universiteit Brussel kinderen al vroeg in hun onderwijstraject in contact brengen met wetenschap & onderzoek, om op die manier de drempel voor hogere studies te verlagen.

Meer dan 200 kinderen leren donderdag spelenderwijs een paar echte universiteitstermen kennen en volgen nadien workshops in klasverband. Verschillende VUB-onderzoekers dompelen de ‘studenten’ heel de dag onder in de wondere wereld van het onderzoek, waarna ze afstuderen tijdens een echte diploma-uitreiking die wordt ingeleid door rector Jan Danckaert.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen na een seintje aan Fran Geys (+32 (0)491 07 10 14).

 

Programma:

09:30 – 09:45 Onthaal (gebouw I)

09:45 – 10:00 Welkom

10:00 – 11:45 Workshop 1

11:45 – 12:45 Lunchpauze

12:45 – 14:30 Workshop 2

14:30 – 14:45 Tussendoortje

14:45 – 15:15 Diploma’s en klasfoto’s (Aula Q.C.)


Sam Jaspers
Sam Jaspers Woordvoerder a.i., perscontact wetenschap & onderzoek

 

 

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel