VUB opent vaccinatiecentrum op campus in Etterbeek

VUB opent vaccinatiecentrum op campus in Etterbeek

22 september 2021 om 11u30 – Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus – Pleinlaan 2, 1050 Elsene

 

Beste journalist,

De VUB neemt als Urban Engaged University haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op en opent op 22 september een vaccinatiecentrum op haar campus in Etterbeek. VUB-studenten, maar ook academici, medewerkers en campusbezoekers kunnen langskomen voor een prik van het gratis Johnson & Johnson vaccin. Zo timmert de universiteit mee aan de weg naar vrijheid. Een hoge vaccinatiegraad zorgt er immers mee voor dat er dit jaar in code groen kan blijven lesgegeven worden.

Praktisch: Het vaccinatiepunt neemt zijn intrek op de VUB-campus in Etterbeek in de tijdelijke containers voor het Braemgebouw, naast gebouw B. De VUB-community kan er terecht voor een vaccin op verschillende dagen tussen 16 september en 8 oktober. Ook in Jette zal er later deze maand een vaccinatiepunt volgen.

U bent van harte welkom op de opening van het vaccinatiecentrum op de VUB-campus in Etterbeek om 11u30. Daar zal u kunnen spreken met Dirk Devroey (VUB-decaan faculteit geneeskunde en farmacie), Marc Noppen (CEO UZ Brussel), en Jolien Van Lersberghe (VUB-geneeskundestudent en studentenvertegenwoordiger), die eveneens de vaccins zullen zetten. Er zullen ook studenten aanwezig zijn die ter plaatse een prik laten zetten.

Een interview vooraf onder embargo is ook steeds mogelijk.

Gelieve uw komst en of u eventueel een interview onder embargo wenst, te melden bij Sicco Wittermans, persrelaties VUB ([email protected] of 0484 590 550).

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel