VUB op Theater Aan Zee

VUB op Theater Aan Zee

Uitreiking twee eredoctoraten en rector Caroline Pauwels gastcurator

Rector Caroline Pauwels is gastcurator van het theaterfestival Theater Aan Zee (TAZ) in Oostende. Maar de VUB ontplooit zelf ook een flink aantal activiteiten op TAZ, waaronder de uitreiking van twee eredoctoraten en de literaire Luc Bucquoye Prijs. Hieronder een overzicht. “Ik kijk uit naar alle voorstellingen, omdat ik zelf ook hunker naar kunst en cultuur” zegt Caroline Pauwels in haar toespraak bij de bekendmaking van het programma.

In de bijlage kunt u haar hele toespraak lezen.

“De link tussen wetenschap en kunst in het algemeen en tussen TAZ en VUB in het bijzonder vertaalt zich in het organiseren, samen met de KVS, van Mindblowers een ontmoeting tussen kunstenaars en academici. In het organiseren van een Oostendse kinderuniversiteit en de elektronische DataBuzz die afreist naar Oostende. Maar ook in het literatuurprogramma. We reiken de VUB Luc Bucquoye prijs uit op 7 augustus en twee uitzonderlijke eredoctoraten op 3 augustus.”

 

  • Mindblowers ism KVS over ‘verwondering’: op 31 juli en 1 augustus om 15u en 21u, in De Grote Post (Amfitheater).
  • Concert Tore Dnys & Philippe Thuriot op 2/8 om 11u en 17u in De Grote Post
  • Databuzz: 2 tot 5 augustus op speelpleinwerkingen en op 6 en 7 augustus bij TAZ Youth
  • Uitreiking twee eredoctoraten: 3 augustus
  • Luc Bucquoye prijs op 7 augustus om 11u in De Grote Post (Panoramazaal)
  • Kinderuniversiteit on Tour (en wetenschapsbox) 24 juli Sint-Catharinaplein, 31 juli Cardijnplein, 7 augustus Achturenplein telkens van 13u-18u
  • Luminal Lab, artistiek onderzoek naar gekleurde lichten: 24 juli tem 28 juli, De Grote Post (Dactylo)

 

Praktische info

Het volledige TAZ programma komt op 10 juni online via www.theateraanzee.be. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 14 juni.

 

Accreditatie

Het volledige programma met data, uren en alle voorstellingen kan u op aanvraag verkrijgen vanaf 7 juni. Indien u een voorstelling wenst bij te wonen, kan u contact nemen met de persmedewerker van TAZ.

 

Contact van TAZ voor de pers

Tatjana Bonne

tatjana.b@tartart.be

0476 88 68 02

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel