VUB-onderzoeksgroep Persoonlijkheid en Psychopathologie ontwikkelt mee tool om denken om te zetten in kleur en vorm

VUB-onderzoeksgroep Persoonlijkheid en Psychopathologie ontwikkelt mee tool om denken om te zetten in kleur en vorm

Als je een beeld zou kunnen vormen van je gedachten, hoe zouden die er dan uitzien? De kans is groot dat je ze voorstelt als kleurrijk en fluïde, maar wat als ze in feite hard, scherp en zwart-wit zijn? Het nieuwsmagazine Knack ontwikkelde samen met de onderzoeksgroep Persoonlijkheid en Psychopathologie van de Vrije Universiteit Brussel een tool waarmee je aan de hand van gerichte vragen iemands denken kan visualiseren.

We leven in een wereld waarin we die steeds vaker polariseren en vervallen in absolute zekerheden. Om na te gaan hoe genuanceerd we nu écht denken, lanceerde Knack een nieuwe campagne: Denk In Kleur.

Denk in Kleur vertrekt vanuit een vragenlijst die berekent hoe zwart-wit of hoe kleurrijk je denkt. Na elke vraag verandert jouw vorm beetje bij beetje, eindigend met een eigen persoonlijke ‘sculptuur’ die je kan downloaden. De vragen zijn ontwikkeld in samenwerking met de onderzoeksgroep Persoonlijkheid en Psychopathologie van de vakgroep Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel, bekend voor hun onderzoek naar persoonlijkheid over de levensloop. VUB-professor Gina Rossi: “Wij hielden rekening met verschillende parameters zoals empathie, ruimdenkendheid, flexibiliteit en nieuwsgierigheid. Deze zijn gebaseerd op verschillende psychologische tests, meer specifiek: de BFI-2 en FIT-60 tests.”

De test vind je hier: knack.be/denkinkleur

contact:

Gina Rossi

[email protected]

PE
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel