VUB-masterstudenten ontwikkelen wijnkoeler op basis van artificiële intelligentie

VUB-masterstudenten ontwikkelen wijnkoeler op basis van artificiële intelligentie

Op 18 mei presenteren de studenten hun resultaten op AI Experience Centre

Hoe weet men op welke exacte temperatuur een fles rode of witte wijn gedronken moet worden? En hoe verzekeren we dat deze temperatuur behouden kan worden tijdens het drinken? Dit is het probleem dat de masterstudenten van de richting “Computerwetenschappen: Artificiële Intelligentie” aan de Vrije Universiteit Brussel hebben opgelost in samenwerking met QelviQ. Samen met deze startup ontwikkelden de studenten een algoritme dat het label van een fles wijn kan detecteren, alle relevante informatie over deze wijn kan verzamelen, en van deze data gebruik kan maken om de optimale temperatuur voor deze wijn te bepalen. QelviQ is een geconnecteerde wijnkoeler die de wijn kan opwarmen of afkoelen naar de door AI bepaalde temperatuur.

Elk academiejaar krijgen de masterstudenten een nieuwe opdracht. Zes maanden lang werken ze nauw samen met een industriële partner om deze opdracht tot een goed einde te brengen. Deze samenwerking heeft meerdere voordelen voor zowel studenten als bedrijven.

Studenten komen via deze unieke opdrachten in contact met concrete projecten in de industrie. Zo krijgen ze de mogelijkheid om hun technische kennis toe te passen in de praktijk. Ook worden hun vaardigheden zoals communicatie, organisatie, en project management aangescherpt in een realistische omgeving. Bedrijven kunnen gebruikmaken van de know-how van de studenten, en samenwerken met de volgende generatie talent in computerwetenschappen en AI. Via deze projecten bouwen we een brug tussen de academische wereld en de industrie, wat een win-win is voor beide partijen.

Op 18 mei, van 16 tot 19 uur, zullen de masterstudenten hun resultaten presenteren in het AI Experience Centre. Deze locatie is een ruimte waar er innovatieve demonstraties omtrent AI en robotica gegeven worden. Deze unieke en inspirerende locatie in Brussel dient als een plek om samenwerkingen tot stand te brengen tussen instituten, industrieën, en overheden.

Voor meer informatie:

Promotor:

Johan Loeckx
[email protected]

Studenten:

Anastasia Krouglova

[email protected]
​0489 43 34 14

Robin De Haes

[email protected]
​0478 49 35 98

Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Redacteur externe communicatie en nieuws

 

 

IR
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel