VUB-masterstudent onderzoekt kwaliteit studentenarbeid in Vlaanderen

VUB-masterstudent onderzoekt kwaliteit studentenarbeid in Vlaanderen

Invloed COVID-19 pandemie op studentenjobs

VUB-student sociologie Zakaria Ouaday startte voor zijn masterproef met onderzoek naar de kwaliteit van studentenjobs in Vlaanderen en de mate waarin de coronacrisis een invloed heeft op studentenarbeid. De studie gebeurt onder begeleiding van professor Christophe Vanroelen van de faculteit Sociale Wetenschappen en sluit aan bij het onderzoeksprogramma rond arbeidskwaliteit. “Als studenten de survey massaal invullen, krijgen we een goed zicht op de pijnpunten van de kwaliteit van studentenjobs. Door die problemen bloot te leggen kunnen we samen de kwaliteit en psychosociale omstandigheden van studentenjobs verbeteren in de toekomst”, licht Zakaria Ouaday toe.

Naar de kwaliteit van studentenarbeid is nog weinig onderzoek gebeurd. De kwaliteit van een studentenjob kan nochtans een impact hebben op het welzijn, de studieprestaties en de verdere carrière van een student.

Die invloeden wil de masterstudent nu in kaart brengen. Verder wil hij ook de impact van de coronacrisis op studentenarbeid gaan meten. Met ondersteuning van de onderzoeksgroep Interface Demography, stelde hij hiervoor survey op. Prof. Vanroelen: “Het onderzoek van Zakaria is ondertussen meer dan ‘zomaar een masterproef’ geworden: Zakaria maakt gebruik van geijkte meetinstrumenten en gebruikt professionele online survey software die garanties biedt voor de veiligheid van de informatie die de respondenten invullen. Indien deze enquête in de komende weken breed kan verspreid worden onder studenten van het Vlaamse hoger onderwijs, dan zal het een unieke bron van informatie worden. “

Studenten die graag deelnemen aan het onderzoek, kunnen de survey invullen. De survey is anoniem en het invullen ervan duurt ongeveer 15 minuten.

Contact:

Christophe Vanroelen

[email protected]

0497 40 48 28

ES
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel