VUB leidt experten in wielermanagement op

VUB leidt experten in wielermanagement op

2e editie ‘Expert Class in Cycling Management’ gaat van start

Brussel, 12 januari 2023 - De 2de editie van de ‘Expert Class in Cycling Management’ aan de Vrije Universiteit Brussel gaat van start. De opleiding bestaat uit een reeks van 12 seminaries - telkens op donderdag van 14 tot 21 u - en een meerdaagse studiereis. De universitair ondersteunde opleiding is uniek voor de Lage Landen en heeft tot doel de wielerindustrie verder te professionaliseren.

De opleiding geeft deelnemers de kans om zich bij te scholen of te herscholen tot expert in wielermanagement. De seminaries overschouwen het hedendaagse wielrennen vanuit verschillende bedrijfseconomische invalshoeken. Daarbij komen onder andere de juridische omkadering van koersen, wielermanagement, wielereconomie, ondernemerschap, marketing, projectmanagement, en zelfs ‘artificiële Intelligentie in en voor de koers’ aan bod. Voorts is er een exclusieve casestudie over de Brussels Universities Cyclocross, de praktijkbijdrage van de VUB aan de X2O Badkamers Trofee. De 5e editie van de VUB- en ULB-campuscross vindt plaats op zondag 19 februari 2023.

In juni trekken de deelnemers op (facultatieve) driedaagse studiereis naar Zwitserland voor een bezoek aan de UCI (Union Cycliste Internationale) en het IOC (International Olympic Committee). Ter plaatse bieden alumni van de opleidingen ook unieke gastlessen en netwerkmogelijkheden aan.

De Faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie van de VUB en Sportcareers ontvangen veertien deelnemers voor de ‘Expert Class in Cycling Management'. Het startschot wordt donderdag 12 januari gegeven, om 14 u. Bij het succesvol beëindigen van de opleiding ontvangen deelnemers een getuigschrift 'Expert Class in Cycling Management'.

Brussels Universities Cyclocross (2020)
Brussels Universities Cyclocross (2020)

Over de seminariereeks

  • Waar : Frame21, Corporate Village Diegem, Da Vincilaan 2, 1935 Zaventem
  • Wanneer: reeks van 12 seminaries, gespreid van januari t.e.m. juni 2023, telkens op een donderdag van 14 tot 21 u. Eerste sessie op donderdag 12 januari 2023, 14 u. (data: 12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 maart, 23 maart, 27 april, 11 mei, 1 juni, 15 juni en 29 juni). Studiereis in juni (datum nog niet gekend).
  • Voor wie: iedereen geïnteresseerd in wielrennen. Wil je ook deelnemen? Plaatsen zijn beperkt. Stuur je cv en motivatiebrief naar tom@sportcareers.be
  • Meer info: https://www.expertclasscycling.be/

Contact

Programmadirecteur is Jos Verschueren van de VUB. Hij werkt hiervoor samen met Tom Daniels, coördinator van de Expert Class, zaakvoerder van Sportcareers en alumnus PG SPORT. Het eventluik van de opleiding wordt gecoördineerd door Laura Lietaert, alumna PG SPORT.

  • Jos Verschueren : 0477/39 12 32
  • Tom Daniels : 0499/22 16 58
  • Laura Lietaert : 0493/77 54 18
Nathalie Vlaemynck
Nathalie Vlaemynck TIJDELIJK AFWEZIG - Woordvoerder en algemeen perscontact

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel