VUB lanceert tweede editie van de weKONEKT.week

VUB lanceert tweede editie van de weKONEKT.week

Van 1 tot 5 april 2019 trekken VUB, ULB en EhB een week lang massaal off campus in het kader van de weKONEKT.week. Studenten, academici en personeel trekken Brussel in. Op het programma staan meer dan 140 (les)activiteiten bij bedrijven, cultuurhuizen, overheidsinstellingen, ziekenhuizen, rechtbanken, sportclubs, musea, ocmw’s, non-profitorganisaties, media en internationale in¬stellingen. Meer dan 90 instellingen slaan de handen ineen om de weKONEKT.week mogelijk te maken.

Studenten uit alle faculteiten en departementen krijgen les van mensen uit het werkveld, over zaken waar ze later zelf ook mee te maken krijgen. En dat dan ook nog eens op een relevante locatie in Brussel. De weKONEKT.week is een kort en krachtig initiatief om te onderstrepen dat weKONEKT.brus¬sels zowel een persoonlijke als collectieve ontdekkingstocht is. De beweging naar Brussel is een centraal element van de visie van rector Caroline Pauwels voor de Vrije Universiteit Brussel.

Een 40-tal activiteiten die tijdens de weKONEKT.week worden georgani¬seerd, staan open voor het brede publiek. Op het programma: gratis concert voor studenten in Madame Moustache, fietstours ‘huren in Brussel’, gastlezingen van onder meer Jean Paul Van Bendegem, Izzeldin Abuelaish en Mona Lena Krook, maar ook doodgewone lessen.

Deze week is mogelijk dankzij het engagement en enthousiasme van collega’s, studenten en partners, en dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Het volledig programmaoverzicht vind je op weKONEKTweek.brussels.

E-mail: [email protected]
Algemene website: weKONEKT.brussels

Contacteer ons
Lynn Tytgat Medewerker rectoraat, Vrije Universiteit Brussel
Lynn Tytgat Medewerker rectoraat, Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel