VUB lanceert postgraduaat Manuele Therapie

VUB lanceert postgraduaat Manuele Therapie

Breed aanbod, inclusief enige internationale master in Europa

De faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie (LK) van de VUB biedt vanaf volgend academiejaar een verkort postgraduaat Manuele Therapie aan. Deze opleiding Manuele Therapie voegt zich bij twee andere, al bestaande: een master-na-masteropleiding en een Engelstalige International Master Manual Therapy. Alle drie de opleidingen duren één jaar.

Het nieuwe postgraduaat Manuele Therapie bevat 42 studiepunten en is daarmee het kortste van de drie verdergezette opleidingen Manuele Therapie die de VUB aanbiedt. De opleiding richt zich op wie zich verder wilt verdiepen in het neuromusculoskeletaal systeem en de bijzondere beroepsbekwaamheid Manuele Therapie in België wil behalen.

De VUB biedt al lang opleidingen Manuele Therapie aan. Er is een master-na-masteropleiding en een International Master Manual Therapy, deze is zelfs de enige internationale master voor manuele therapie in Europa. Beide opleidingen richten zich naar studenten die zich ook onderzoeksmatig willen verdiepen in de manuele therapie.

Het nieuwe postgraduaat is net als de andere verdergezette opleidingen Manuele Therapie erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), de International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT) en de Erkenningscommissie voor de Bijzondere Beroepsbekwaamheid in de Manuele Therapie (Vlaamse Overheid). 

Info over het postgraduaat, de master-na-master en de International Master Manuele Therapie is te vinden op de site van de opleidingen: https://www.vub.be/opleiding/manuele-therapie#over-de-opleiding-

LK
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel