VUB lanceert postgraduaat Manuele Therapie

VUB lanceert postgraduaat Manuele Therapie

Breed aanbod, inclusief enige internationale master in Europa

De faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie (LK) van de VUB biedt vanaf volgend academiejaar een verkort postgraduaat Manuele Therapie aan. Deze opleiding Manuele Therapie voegt zich bij twee andere, al bestaande: een master-na-masteropleiding en een Engelstalige International Master Manual Therapy. Alle drie de opleidingen duren één jaar.

Het nieuwe postgraduaat Manuele Therapie bevat 42 studiepunten en is daarmee het kortste van de drie verdergezette opleidingen Manuele Therapie die de VUB aanbiedt. De opleiding richt zich op wie zich verder wilt verdiepen in het neuromusculoskeletaal systeem en de bijzondere beroepsbekwaamheid Manuele Therapie in België wil behalen.

De VUB biedt al lang opleidingen Manuele Therapie aan. Er is een master-na-masteropleiding en een International Master Manual Therapy, deze is zelfs de enige internationale master voor manuele therapie in Europa. Beide opleidingen richten zich naar studenten die zich ook onderzoeksmatig willen verdiepen in de manuele therapie.

Het nieuwe postgraduaat is net als de andere verdergezette opleidingen Manuele Therapie erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), de International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT) en de Erkenningscommissie voor de Bijzondere Beroepsbekwaamheid in de Manuele Therapie (Vlaamse Overheid). 

Info over het postgraduaat, de master-na-master en de International Master Manuele Therapie is te vinden op de site van de opleidingen: https://www.vub.be/opleiding/manuele-therapie#over-de-opleiding-

LK
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel