VUB lanceert ervaringsgericht postgraduaat sportkinesitherapie

VUB lanceert ervaringsgericht postgraduaat sportkinesitherapie

In september kan je aan de Vrije Universiteit Brussel een nieuw postgraduaat in de Sportkinesitherapie volgen. De postacademische opleiding is zowel geschikt voor ervaren kinesitherapeuten als voor pasafgestudeerden met een diploma revalidatiewetenschappen en kinesitherapie op zak. Het programma is zo ontworpen dat het combineerbaar is met een fulltime job.

 

OPRICHTING VAN HET POSTGRADUAAT            

Vanaf academiejaar 22-23 start het postgraduaat sportkinesitherapie, opgericht door VUB-proffen en onderzoekers van de onderzoeksgroep Menselijke Fysiologie en Sportkinesitherapie (MFYS), verbonden aan de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie van de Vrije Universiteit Brussel.

Specialist-docenten bieden een hoogwaardig kwalitatief programma aan. Tijdens de lessen vertalen ze gespecialiseerde en geactualiseerde kennis naar praktijkgerichte competenties op gevorderd niveau. Zo zijn de deelnemers meteen op de hoogte van de meest recente wetenschappelijke inzichten en evidence-based practices binnen het domein van de sportkinesitherapie.

Daarnaast delen gerenommeerde experten uit het werkveld hun kennis en ervaring met de deelnemers. Het onderwijsteam biedt dus een gevarieerd programma aan bestaande uit praktijklessen en interactieve colleges. De opleiding zorgt op die manier ook voor goede netwerkgelegenheden om collega’s en geïnteresseerden te ontmoeten.

 

SPRINGPLANK NAAR NATIONALE EN INTERNATIONALE ERKENNING

Voor kinesitherapeuten die een carrière in de sportwereld ambiëren is het postgraduaat sportkinesitherapie een absolute meerwaarde. Na de opleiding voldoe je aan de hoogste internationale standaarden binnen het vakgebied, zoals bepaald door de Belgian Federation of Sports Physiotherapy (BFSP) en de International Federation of Sports Physiotherapy (IFSPT).

 

Wat velen niet weten is dat het domein van de sportkinesitherapie zich niet enkel richt op topsporters; ook het begeleiden van recreatieve sporters en het activeren van mensen met een sedentaire levensstijl behoren tot het opleidingsaanbod.

Daarnaast zet het programma ook sterk in op management, de laatste trends en innovatie. Het totale plaatje van de sportkinesitherapeutische praktijk komt dus aan bod. Het postgraduaat sportkinesitherapie is er voor alle ambitieuze kinesitherapeuten met een passie voor sport.

De website voor de opleiding vind je hier. Meer info over de opleiding krijg je ook tijdens online infosessies.

LK
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel