VUB lanceert doe-box voor 10de editie Dag van de Wetenschap

Gratis Wetenschapsbox kan vanaf morgen afgehaald worden in Muntpunt

Op zondag 22 november 2020 is het de Dag van de Wetenschap. Om te zorgen dat het jaarlijks wetenschapsfestival ondanks  de coronabeperkingen toch kan plaatsvinden, gaat het festival radicaal digitaal: vanuit een digitaal platform bereikt een enorm aanbod aan wetenschap en technologie zo toch de huiskamer. Speciaal voor deze digitale editie en meteen ook de 10de editie van het wetenschapsfestival ontwikkelde de Vrije Universiteit Brussel de Brusselse Wetenschapsbox. Wie wil kan hiermee thuis zelf aan de slag gaan met echte experimenten van wetenschappers.

De Brusselse Wetenschapsbox bevat zes activiteiten van vier verschillende VUB-onderzoeksgroepen: Brussels Photonics, Structural Biology Brussels, Rehabilitation Research Group en de Vakgroep Wiskunde en Data Science.

De activiteiten in de box:

De Brusselse Wetenschapsbox kan gratis afgehaald worden in de Muntpunt afhaalbib van maandag 16 november tot en met zaterdag 21 november. Er kan per gezin één doos opgehaald worden en dat zolang de voorraad strekt. Praktisch: Muntpunt afhaalbib, Muntplein 6, 1000 Brussel
Openingsuren: maandag tot vrijdag van 12u tot 18u; zaterdag van 12u tot 16u.

Facebook-evenement: https://www.facebook.com/events/397210158317901
Dag van de Wetenschap platform: www.dagvandewetenschap.be

Contact:

Sammy Leurs