VUB lanceert doe-box voor 10de editie Dag van de Wetenschap

VUB lanceert doe-box voor 10de editie Dag van de Wetenschap

Gratis Wetenschapsbox kan vanaf morgen afgehaald worden in Muntpunt

Op zondag 22 november 2020 is het de Dag van de Wetenschap. Om te zorgen dat het jaarlijks wetenschapsfestival ondanks  de coronabeperkingen toch kan plaatsvinden, gaat het festival radicaal digitaal: vanuit een digitaal platform bereikt een enorm aanbod aan wetenschap en technologie zo toch de huiskamer. Speciaal voor deze digitale editie en meteen ook de 10de editie van het wetenschapsfestival ontwikkelde de Vrije Universiteit Brussel de Brusselse Wetenschapsbox. Wie wil kan hiermee thuis zelf aan de slag gaan met echte experimenten van wetenschappers.

De Brusselse Wetenschapsbox bevat zes activiteiten van vier verschillende VUB-onderzoeksgroepen: Brussels Photonics, Structural Biology Brussels, Rehabilitation Research Group en de Vakgroep Wiskunde en Data Science.

De activiteiten in de box:

De Brusselse Wetenschapsbox kan gratis afgehaald worden in de Muntpunt afhaalbib van maandag 16 november tot en met zaterdag 21 november. Er kan per gezin één doos opgehaald worden en dat zolang de voorraad strekt. Praktisch: Muntpunt afhaalbib, Muntplein 6, 1000 Brussel
Openingsuren: maandag tot vrijdag van 12u tot 18u; zaterdag van 12u tot 16u.

Links

Facebook-evenement: https://www.facebook.com/events/397210158317901
Dag van de Wetenschap platform: www.dagvandewetenschap.be

Contact:

Sammy Leurs
Science Outreach Officer VUB
sammy.leurs@vub.be
0478 96 51 77

In samenwerking met:

Brussels Photonics
Tine De Pauw
tine.de.pauw@vub.be
+32-2-6291018

Structural Biology Brussels
Inge Van Molle
inge.van.molle@vub.be
+32-2-6291929

Rehabilitation Research Group
Emma De Keersmaeker
emma.de.keersmaeker@vub.be
+32 (0)2 477 45 30

Vakgroep Wiskunde en Data Science
Jonathan Mannaert
jonathan.mannaert@vub.be
02 6293467

WE IR LK
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel