VUB laat vanaf maandag 30/11 beperkte onderwijsactiveiten toe op campus

VUB laat vanaf maandag 30/11 beperkte onderwijsactiveiten toe op campus

De Vlaamse overheid heeft deze week bevestigd dat het hoger onderwijs vanaf 30 november opnieuw naar code rood gaat. Voor de VUB betekent dit dat er in beperkte mate opnieuw activiteiten mogelijk zijn op de campussen. Uiteraard gelden daarbij nog steeds de voorzorgsmaatregelen.

In deze nieuwe fase blijven hoorcolleges digitaal. Essentiële practica, werkcolleges en oefeningen kunnen wel opnieuw op de campus plaatsvinden volgens de veiligheidsmaatregelen. Voor eerstejaarsstudenten kunnen activiteiten on campus worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld feedback sessies of sessies rond examenvoorbereidingen.

De nieuwe maatregelen gelden voorlopig tot het einde van het semester. Dat betekent dat ook de examens van 4 tot en met 30 januari 2021 plaatsvinden in deze omstandigheden. Digitaal waar mogelijk, on campus waar nodig.

Rector Caroline Pauwels: “We zijn blij met deze versoepelingen, hoe klein ook. Voor onze studenten biedt dit toch een beetje perspectief. Natuurlijk willen wij er bij onze studenten op hameren om de regels te blijven volgen. Dat is belangrijk. Maar toch, het is niet gemakkelijk om in deze omstandigheden student te zijn. Wij beseffen dat en bewonderen hun doorzettingsvermogen en kracht. Ja, wij zijn trots op onze studenten. Onze boodschap aan hen is dan ook om vol te houden, ooit komt er een tijd waarin jullie weer normaal zullen kunnen studeren en kunnen genieten van het studentenleven. Zorg ook voor mekaar en aarzel vooral niet om op tijd hulp in te schakelen.”

 

CO
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel