VUB klaar voor grootste BBQ van de stad

VUB klaar voor grootste BBQ van de stad

2.000 academici ruilen labojas in voor bbq-schort

Op vrijdag 7 juni organiseert de Vrije Universiteit Brussel naar lange traditie de grootste BBQ van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Maar liefst 2.000 personeelsleden van de universiteit schuiven dit jaar samen aan tafel met de rector om er te klinken op het voorbije jaar en er meteen ook de start van de zomer te vieren. Aan het festijn nemen 2.000 deelnemers over 42 diensten van de VUB deel. 68 BBQ-stellen moeten voor het eten zorgen. ​​​​​​​

Langste tafel van Brussel

De BBQ vindt dit jaar plaats onder het thema van "de langste tafel van Brussel". Wegens tal van werken op de campus werd de traditionele locatie voor het M-gebouw lichtjes verplaatst. Om iedereen ook een plek te kunnen geven aan een van de 550 tafels, is het thema dit jaar: “de langste tafel van Brussel”. Tussen 11u en 16u vind je de VUB’ers dus voor een keertje niet achter hun bureau of labo terug.

 

Verbroederen

Proffen, assistenten, technisch en administratief personeel kijken al weken uit naar dit moment waarop er volop tussen de diensten verbroederd wordt. Niet zo evident in een ecosysteem als de VUB dat als het ware op een dorp in de stad lijkt en waar veel medewerkers op normale werkdagen vaak niet verder dan hun eigen labo geraken. De dag staat dan ook in het teken van verbroedering. Zo halen de meeste diensten er hun beste skills boven, maar deze keer niet om er de nieuwste techniek voor of tegen iets te vinden. Neen, vrijdag 7 juni draait het eerder om de lekkerste coktail, de leukste tafel of de tofste outfit. Maar bovenal gaat het over plezier maken.

De overschotten van de BBQ worden geschonken aan Poverello.

Contacteer ons
Nicky Temmerman Vrije Universiteit Brussel
Nicky Temmerman Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel